Εξαφανίστηκαν οι σκληροί της «Χρυσής Αυγής» από τη Λέσβο

Άφαντα «τάγματα εφόδου»!

09/10/2013 - 14:33

Κυριολεκτικά άφαντοι έγιναν οι «σκληροί» της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου της «Χρυσής Αυγής» μετά τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης στην Αθήνα και όχι μόνο.

Κυριολεκτικά άφαντοι έγιναν οι «σκληροί» της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου της «Χρυσής Αυγής» μετά τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης στην Αθήνα και όχι μόνο.

Άνδρες και γυναίκες, που με τα γκρίζα παντελόνια παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια τον τελευταίο μήνα προκαλούσαν, ενώ κυριολεκτικά επέδραμαν και σε χωριά του νησιού απειλώντας αθώους πολίτες και προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να επιβάλουν την άποψή τους, εξαφανίστηκαν. Ακόμα και η διαδικτυακή τους παρέμβαση με το ιστολόγιο που διατηρούσαν, παραμένει ανενεργή, με μόνη και τελευταία δημόσια παρέμβαση το μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης… από τη φυλακή!

Πριν από 10 μέρες γράφαμε ότι οι οργανωμένες δημόσιες εμφανίσεις του «τάγματος εφόδου» της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου της «Χρυσής Αυγής» άρχισαν μετά τις αρχές του περασμένου Αυγούστου και ακολούθησαν την αναδιοργάνωση της Τ.Ο Λέσβου.

Ήρθε ο γαμπρός…
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, επισκέφθηκε το νησί και ο Σερραίος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Πρόκειται για το «σύντροφο» της θυγατέρας του προφυλακισμένου αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας Μιχαλολιάκου, ο οποίος και όπως έγινε γνωστό διαδέχθηκε στο θώκο της βουλευτικής έδρας των Σερρών τον πρώτο εκλεγέντα της οργάνωσης, ο οποίος όμως παραιτήθηκε υπέρ του δευτέρου, που ήταν ο «γαμπρός» του αρχηγού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη στο πλαίσιο περιοδείας του στη Χίο και τη Σάμο, και δεδομένης της σοβαρής κρίσης που διαπιστώθηκε κεντρικά ότι είχε ξεσπάσει στους κόλπους της «Χρυσής Αυγής» στη Μυτιλήνη, έκανε στάση στο νησί. Ας σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της τότε κρίσης, το τελευταίο διάστημα εκστομίζονται και κατηγορίες περί οικονομικών ατασθαλιών που υπήρξαν από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης στη Λέσβο.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» - που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο της Τοπικής Οργάνωσης -, «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Τ.Ο. Λέσβου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλου με τον τοπικό μας γραμματέα, κ. Βαρθολομαίο Τριανταφυλλίδη, όπως επίσης και με κάποια από τα υπόλοιπα μέλη. Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκε η αναδιοργάνωση της Τ.Ο. Λέσβου, η συνέχιση και αύξηση των κοινωνικών μας δράσεων και ο περαιτέρω προγραμματισμός των κινήσεών μας.».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν τότε στο προαναφερόμενο ιστολόγιο, τραβηγμένες σε σπίτι στελέχους της οργάνωσης στη Μυτιλήνη, μας ξεναγούν στον άγνωστο κόσμο των τοπικών μελών.

Αγαλματάκια αρχαίων θεών, σύμβολα αρχαιοελληνικά και πολλά βιβλία εθνικιστικού-νεοναζιστικού περιεχομένου. Από το «Ο Αγών μου» τού Χίτλερ μέχρι και αντιχριστιανικά-δωδεκαθεϊστικά βιβλία.

Εξαφανίστηκαν…
Την επίσκεψη Ματθαιόπουλου ακολούθησαν οι πρώτες δημόσιες προκλητικές εμφανίσεις με τις γνωστές παραστρατιωτικές στολές, τις φόρμες παραλλαγής στις αποχρώσεις τού γκρι, τις μαύρες μπλούζες και τις αρβύλες. Σε περιοδείες στα χωριά ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον της λειτουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, ενώ εμφανίστηκαν ακόμα και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, κατά την οποία φώναξαν «βούλωσ’ το» στο δημοτικό σύμβουλο της Αριστεράς Γιώργο Πάλλη, όταν πήρε το λόγο.

Από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι του Πειραιά και ιδιαίτερα από τις συλλήψεις που την ακολούθησαν, το «τάγμα εφόδου» της Μυτιλήνης εξαφανίστηκε. Φωτογραφίες και κείμενα από τις προσωπικές σελίδες στο Facebook εξαφανίστηκαν και φυσικά οι δημόσιες εμφανίσεις σταμάτησαν. Ακόμα και οι προκλητικότεροι όλων δηλώνουν απλά οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός το ξέρει;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey