Περιοδεία Τέρενς Κουίκ, αλλά και παρεμβάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Λέσβο

«Παρών» Γαληνού στις δημοτικές εκλογές

05/10/2013 - 15:16

«Θα εξακολουθήσω να είμαι παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως πάντα ήμουν», δήλωσε ο Σπύρος Γαληνός λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου που ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ έδωσε χθες το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο μίας ακόμη απ’ τις τακτικές επισκέψεις του στη Λέσβο.

«Θα εξακολουθήσω να είμαι παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως πάντα ήμουν», δήλωσε ο Σπύρος Γαληνός λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου που ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ έδωσε χθες το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο μίας ακόμη απ’ τις τακτικές επισκέψεις του στη Λέσβο.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης, λόγω και της συγκυρίας για την επικείμενη ρύθμιση που αναμένεται να προβλέπει τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου σε περισσότερους, θέματα που ο κ. Κουίκ έχει κοινοβουλευτικά αναδείξει, αφιερώθηκε στις δημοτικές εκλογές. Περιλήφθηκαν όμως ανακοινώσεις και για άλλες παρεμβάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αφορούν στη Λέσβο, αλλά και γενικά στις πολιτικές εξελίξεις.

Παρ’ ότι, όπως είπε, δεν είναι γονιδιακή η συγγένεια με τη Λέσβο, δεν υπάρχει στο DNA του, αισθάνεται το νησί έντονα ως ιδιαίτερη πατρίδα του. Και αυτό γιατί, όπως είπε ο βουλευτής, επειδή έχασε τον πατέρα του, στηρίχθηκε απ’ την οικογένεια της αδελφής της μητέρας του, που είχε σύζυγο το Στέφανο Χατζηπαναγιώτου απ’ την Αγιάσο.

Με αυτή την αναφορά, ο κ. Κουίκ, πλαισιωμένος απ’ το γραμματέα του κόμματος Σπύρο Γαληνό, τον πολιτευτή Λέσβου Γιώργο Κατζανό και το γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου, Ιγνάτη Καραθεοδώρου, ξεκίνησε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ρούχα για τους πρόσφυγες
Το πρώτο θέμα που έθιξε, αφορούσε στην άσκηση «Παρμενίων», για την επιτυχή εκτέλεση της οποίας συνεχάρη τη στρατιωτική ηγεσία. «Πρέπει όμως να κάνω ένα σχόλιο για τα οπλικά συστήματα, την επίδειξη των οποίων στο τέλος της άσκησης παρακολουθήσαμε», είπε ο κ. Κουίκ, τονίζοντας πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα συστήματα, οχήματα και οπλισμός, είναι βγαλμένα, συναρμολογημένα, από ελληνικά χέρια, που θα μείνουν χωρίς δουλειά αν οι κατευθύνσεις της Τρόικας για κλείσιμο των εταιρειών που τα παράγουν, υλοποιηθούν. «Σε αυτή την περίπτωση, θα έχει συντελεστεί ακόμη μία πράξη στο πλέγμα εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας», επεσήμανε ο βουλευτής, που αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επίσκεψή του στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια.

Ο κ. Κουίκ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για την ανάγκη να μη στηθούν τέτοια κέντρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, για μια σειρά από λόγους, εξήγησε όμως ότι οφείλει να καταρρίψει τις καταγγελίες για τη χώρα μας που αφορούν στις συνθήκες λειτουργίας αυτών των κέντρων, μετά τα όσα διαπίστωσε στη Μόρια. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με εκπροσώπους Μ.Κ.Ο., των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και άλλων διεθνών οργανώσεων, όπως και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, που συνάντησε στο Κέντρο.

«Μια παράκληση όμως, που ελπίζω να μεταφέρετε απ’ τα μέσα ενημέρωσης, γιατί όπως είδα και συζήτησα και στη Μόρια, οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εκεί, είναι και από άλλα, θερμά κλίματα και ήδη υποφέρουν απ’ το κρύο, γιατί έχουν ανάγκη από βαριά ρούχα. Όσοι λοιπόν μπορούν, πρέπει να τους βοηθήσουν», συνέχισε ο κ. Κουίκ.

Για τις εκλογές
Αμέσως μετά, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη στήριξη της παραγωγής της ελιάς, επισημαίνοντας ότι εκ των υστέρων κάποιοι (ευθέως αναφέρθηκε στους βουλευτές που ασχολήθηκαν με το θέμα γυρνώντας απ’ τις διακοπές τους) νοιάστηκαν για την απόδοση του ελαιοκάρπου, που το κράτος εγκατέλειψε στα δόντια του δάκου.
Ένα ακόμη ζήτημα που έθιξε, είναι η ανάγκη προστασίας απ’ την κατάρρευση του πρώτου χριστιανικού ναού, του Αγίου Στεφάνου του Μανταμάδου, θέμα που του έθεσε ο π. Στρατής Δήσσος, όπως είπε, στην επίσκεψή του στον Ταξιάρχη και το οποίο έχει αναδείξει και παλαιότερα.

Το μεγαλύτερο, όμως, μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στις εξελίξεις που αναμένονται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο κ. Κουίκ τόνισε πως ήταν ο πρώτος που με ερώτησή του μετέφερε στη Βουλή το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου, τονίζοντας ότι και ο ίδιος βλέπει αυτήν τη φορά να προχωρά ο σχεδιασμός για περισσότερους δήμους, αν και - όπως επεσήμανε - άλλοι δήμαρχοι, π.χ. της Κέρκυρας, δεν επιθυμούν κάτι αντίστοιχο για τα νησιά τους. Ομοίως ανέφερε πως προχωρά το θέμα της πύλης εισόδου της Πέτρας, με το οποίο έχει ασχοληθεί κοινοβουλευτικά, όπως και της πύλης εισόδου του Πλωμαρίου, που θα προχωρούσε γιατί υπάρχουν οι υποδομές, αλλά εμποδίζεται απ’ τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών.




Δε θα στηρίξουν μνημονιακά πρόσωπα

Ανοιχτοί σ’ όλα

Σ’ ό,τι αφορά στις αλλαγές που συζητιούνται για το σύστημα εκλογής των επόμενων αυτοδιοικητικών αρχών, ο Τέρενς Κουίκ ανέφερε ότι κατ’ αρχάς βλέπει θετική την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, αλλά για να καταθέσει τεκμηριωμένη θέση, θα πρέπει (μη αποκλείοντας κάποια έκπληξη και σ’ αυτό το θέμα απ’ την κυβέρνηση) να έρθει πρώτα το σχετικό νομοσχέδιο.
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις για τη στήριξη αυτόνομων συνδυασμών του κόμματος ή όχι, είτε μεμονωμένων προσωπικοτήτων. «Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ανοιχτοί σε όλα, θέτοντας ως προϋπόθεση να μη στηρίξουμε μνημονιακά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Κουίκ, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το δρόμο για προεκλογικές συμμαχίες-συνεργασίες με πρόσωπα ή κόμματα που δε στήριξαν το μνημόνιο.
«Θα ήθελα το Σπύρο Γαληνό στη Βουλή, γιατί θα είχε ουσιαστική παρουσία, κι όχι σαν κάποιους άλλους που είδαν φως και μπήκαν», ανέφερε ο κ. Κουίκ σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Γαληνός στο Δήμο Λέσβου. Παίρνοντας ο ίδιος ο πρώην βουλευτής του Νομού Λέσβου το λόγο, δήλωσε ότι για αυτόν, τον κυρίαρχο ρόλο έχει το συμφέρον του τόπου και τονίζοντας πως ήταν πάντα παρών στην αυτοδιοίκηση, δήλωσε πως θα εξακολουθήσει να είναι παρών και σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey