Αυξημένη συμμετοχή στέλνει 25 συνέδρους απ’ τη Λέσβο

Ψήφισαν 1.000

26/02/2013 - 16:00

Η κινητοποίηση των υποψηφίων, αλλά και η σημαντική παρουσία φοιτητών απ’ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έφεραν στις έξι κάλπες της Λέσβου συνολικά 1.000 εκλογείς για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα, να αυξηθεί και ο αριθμός των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν το νησί, από 17 που είχε αρχικά οριστεί, σε 25.

Η κινητοποίηση των υποψηφίων, αλλά και η σημαντική παρουσία φοιτητών απ’ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έφεραν στις έξι κάλπες της Λέσβου συνολικά 1.000 εκλογείς για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα, να αυξηθεί και ο αριθμός των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν το νησί, από 17 που είχε αρχικά οριστεί, σε 25. Ή αλλιώς, όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι, εκλέχτηκαν και θα συμμετάσχουν στο 9ο Συνέδριο του κόμματος, ενώ η Λέσβος στέλνει και ακόμη 15 συνέδρους στο Συνέδριο της Νεολαίας.

Απ’ το πρωί έως και αργά το απόγευμα της Κυριακής 1.000 συνολικά μέλη, φίλοι και νεολαίοι τού ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν στις έξι κάλπες που είχαν σε ισάριθμες περιοχές τοποθετηθεί, καταβάλλοντας και το ποσό των δύο ευρώ ο καθένας για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τού ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, στην κάλπη της Μυτιλήνης ψήφισαν συνολικά 604 για το κόμμα (εκ των οποίων οι 227 ήταν νεολαίοι και ψήφισαν και στην κάλπη για το Συνέδριο της Νεολαίας), στην κάλπη του Μολύβου 84, της Γέρας 90, του Πλωμαρίου 85, της Καλλονής 78 και της Ερεσού 59.

Η μεγάλη συμμετοχή που έφτασε τους 1.000 εκλογείς, ανέβασε και τον αριθμό των εκπροσώπων του νησιού. Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Ψήμμα, αν υπήρχε κι άλλος υποψήφιος, θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των συνέδρων απ’ τη Λέσβο. Επειδή εκλέχτηκαν όλοι οι υποψήφιοι, δε χρειάστηκε να λειτουργήσουν και οι ποσοστώσεις υπέρ των γυναικών ή υπέρ των νέων κάτω των 35 ετών.

Πρώτος ο Αντώνης Γιαννάκης
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι έβαλαν και τους δύο σταυρούς που είχαν δικαίωμα, ενώ δεν έλειψαν και τα ψηφοδέλτια με τον ένα σταυρό. Είναι αξιοσημείωτο πως κανείς υποψήφιος δεν πήρε λιγότερους από το μέτρο εκλογής των 20 σταυρών. Πρώτος αναδείχθηκε ο Αντώνης Γιαννάκης, με 144 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Φινφίνης με 133 ψήφους, ενώ πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Βάσω Χοχλάκα με 122 ψήφους και δεύτερη, τέταρτη στη σειρά σε ψήφους, η Μυρσίνη Κανλή με 114. Κατά σειρά ψήφων ακολουθούν οι: Μαρία Βαμβούκου, Ιωάννα Βαλλίνα, Δημήτρης Καπετανάς, Γιώργος Γιαννουλέλλης, Γιώργος Μήλιος, Λουκάς Κόβρας, Μόδεστος Δούκας, Κώστας Βουχλής, Κώστας Κορδώνης, Μαρία Βουδουρέλλη, Ηρακλής Αργυρόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Κάρμεν - Λουκία Γλιγλή, Νάσια - Μυρτώ Σαϊτάκη, Βαγγέλης Γιαβάσης, Άννα Ανδριώτου, Θανάσης Τσολάκης, Γιάννης Γρηγορίου, Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτης, Μιχάλης Δεμερτζής και Θανάσης Χατζηελευθερίου.

Στην κάλπη της Νεολαίας εκλέγονται συνολικά 15 απ’ τους 17 υποψηφίους, ενώ μεταξύ των εκλεγέντων είναι και τρεις σύνεδροι για το κόμμα, οι Ηρακλής Αργυρόπουλος, Γιάννης Πάζιος και Νάσια - Μυρτώ Σαϊτάκη.


Πέντε σύνεδροι από τη Λήμνο

Κανονικά διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τη Λήμνο στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Από τις εκλογές της Κυριακής, αναδείχθηκαν σύνεδροι οι Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, Χάρης Μπουνάς και Θόδωρος Μαυράκης, ενώ εκπρόσωπος της Νεολαίας εκλέχθηκε ο Κώστας Σινάνης.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στη Λήμνο, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, δήλωσε στο «Ε»: «Πήγαν όλα καλά, οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό και ο κόσμος ήρθε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών ήταν ότι ο κόσμος που στηρίζει στα δύσκολα αυτά χρόνια το κόμμα, επιθυμεί τη ριζική ανανέωσή του. Αυτό έδειξε η μεγάλη για τα τωρινά δεδομένα προσέλευση του κόσμου σε όλη τη χώρα.»


ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Συγχαρητήρια στους νέους…

Η χθεσινή αθρόα συμμετοχή της νεολαίας στην εκλογή συνέδρων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας του είναι ελπιδοφόρα ένδειξη ότι και στις σημερινές πρωτόγνωρες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, οι αρχές του Κινήματός μας αποτελούν φάρο προοπτικής για ένα καλύτερο «αύριο».

Ότι σήμερα είναι, περισσότερο παρά ποτέ, αναγκαία η ενδυνάμωση του κεντροαριστερού χώρου, για να αποτελέσει ανάχωμα στις νεφελώδεις και ανεύθυνες διακηρύξεις τού ΣΥΡΙΖΑ και στο συντηρητισμό τής Ν.Δ..

Και σημαίνει ότι η εγγύηση των ιστορικών κοινωνικών ανατροπών που έφερε το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα μαθήματα από τα λάθη του, δείχνουν το δρόμο ώστε οι νέοι του τόπου μας να παραμείνουν σ’ αυτόν και να βρουν τις ευκαιρίες να τον καταστήσουν τόπο δουλειάς και δημιουργίας.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, αξίζουν συγχαρητήρια στους νέους που με τη συμμετοχή τους δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει, μετασχηματίζεται και κυρίως ανανεώνεται.

Γιώργος Πετρέλλης
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Λέσβου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey