Η πρώτη αντίδραση από τη Ν.Ε. τού Κ.Κ.Ε.

Ψυχραιμία παρά το βαρύ κλίμα

21/06/2012 - 14:52

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Νέο Εμπρός» καταγράφεται η πρώτη επίσημη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τού Κ.Κ.Ε. για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το οποίο είχε ως απόρροια την απώλεια της βουλευτικής έδρας, αλλά και την απώλεια 3.840 ψήφων στο Νομό Λέσβου.

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Νέο Εμπρός» καταγράφεται η πρώτη επίσημη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τού Κ.Κ.Ε. για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το οποίο είχε ως απόρροια την απώλεια της βουλευτικής έδρας, αλλά και την απώλεια 3.840 ψήφων στο Νομό Λέσβου. Στην ανακοίνωση δε γίνεται καμμία ανάλυση του αποτελέσματος κι αναφέρει ότι σε ειδική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής στο μέλλον, θα γίνει εκτίμηση του αποτελέσματος που υπήρξε στο Νομό.

Παράλληλα, η Ν.Ε. τού Κ.Κ.Ε. τονίζει: «Επειδή πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές λέγαμε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, εμείς θα πρέπει να βρεθούμε δίπλα στο λαό, γιατί ακόμα πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα, έρχονται, άσχετα αν στην κυβέρνηση θα ήταν η κεντροδεξιά ή η κεντροαριστερά, δε θα πρέπει να χάσουμε δευτερόλεπτο αναμονής.

Η στρατηγική τού Κ.Κ.Ε. για τους δύο δρόμους ανάπτυξης, για την αναγκαιότητα της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, η διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών του με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παραμένει στοιχείο νέας εξόρμησης στο λαό, ώστε να κρατηθεί όρθιος, να μη λυγίσει μπροστά στις νέες περιπέτειες που τον περιμένουν.»

Παρά το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την απώλεια της βουλευτικής έδρας, η Ν.Ε. ξεκαθαρίζει πως οι κομμουνιστές στη Λέσβο θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι το Κ.Κ.Ε. δε δίνει καμμία περίοδο ανοχής στην κυβέρνηση, ενώ επιδιώκει να κρατήσει σε εγρήγορση τα μέλη και τα στελέχη του, ώστε να τονώσει το ηθικό τους.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η στρατηγική του είναι σε σωστή κατεύθυνση και πιστεύει πως με αυτήν πρέπει να κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, δημοσιεύεται ολόκληρη η αρχική τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Το άρθρο που αναφέρεται στις εκλογές, είναι αυτό του υποψήφιου βουλευτή Μάνου Δούκα, ο οποίος κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του Κ.Κ.Ε., αλλά και για έγκαιρη προειδοποίηση από την πλευρά του κόμματος του λαού.

Επίσης δηλώνει την πίστη του πως, παρά τις δυσκολίες, το Κ.Κ.Ε. θα καταφέρει και πάλι. Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Η πιο δύσκολη στιγμή για το Κ.Κ.Ε. τον προηγούμενο αιώνα ήταν λίγο πριν το 1940. Είχε καμμιά 300 μέλη κι ήταν όλα φυλακή και εξορία. Όχι μόνο δε μας έσβησαν, αλλά μέσα σε δύο χρόνια από τότε, το Κ.Κ.Ε. έφτιαξε την αντίσταση.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey