FOLLOW US

Πολιτική

  • Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο αρεοπαγίτης την Αγία Παρασκευή, Χαράλαμπος Αθανασίου
Με… τέσσερις βουλευτές στη νέα Βουλή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αρεοπαγίτης απ’ την Αγία Παρασκευή, επιλέχθηκε απ’ τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνοντας έτσι την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου κατά μία έδρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αρεοπαγίτης απ’ την Αγία Παρασκευή, επιλέχθηκε απ’ τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνοντας έτσι την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου κατά μία έδρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Ν.Δ., που όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε προσωπικά με σειρά επαφών προκειμένου να διαμορφώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα τις τρεις με τέσσερις πρώτες θέσεις, φέρεται να προχώρησε στην επιλογή του διακεκριμένου δικαστικού λειτουργού προκειμένου να σηματοδοτήσει την απόφαση της Ν.Δ. η δικαιοσύνη, η κάθαρση του πολιτικού βίου και η διαφάνεια να αποτελέσουν πρώτες προτεραιότητες.

Σε τοπικό επίπεδο, είναι γνωστό και το είχαμε επισημάνει στο παρελθόν, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου τής Ν.Δ. τον Ιούλιο του 2010, πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου διατηρεί επί 20ετία περίπου προσωπική γνωριμία με τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό, πριν ακόμη ο αδελφός του αποκτήσει εξ αγχιστείας συγγένεια με την οικογένεια Παγίδα και τη Λέσβο.

Μεγάλο όφελος
Χθες, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, πριν ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, γράφτηκε πως ο κ. Σαμαράς επέλεξε ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά και με το οποίο έχει συναντηθεί και συζητήσει μαζί του αρκετές φορές, ειδικά το τελευταίο διάστημα, οπότε και υπήρξαν και συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Οποιοδήποτε και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η συμμετοχή του κ. Αθανασίου στη νέα Βουλή δίνει ακόμη ένα βουλευτή στο Νομό Λέσβου, αυξάνοντας σε τέσσερις τους τρεις. Αυτός ο βουλευτής το πλέον πιθανόν είναι να υπουργοποιηθεί, αφού θεωρείται εκ των ουκ άνευ η συμμετοχή του σε κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό Σαμαρά. Ο κ. Αθανασίου, που στο παρελθόν συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση ή προώθηση μιας σειράς τοπικών υποθέσεων (είναι γνωστή η βοήθειά του στο θέμα του Εφετείου), με την εκλογή του δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ο Νομός Λέσβου να αποκτήσει ακόμη ένα δικό του άνθρωπο που ξέρει τα προβλήματα και δύναται να υποστηρίζει σθεναρά τα τοπικά συμφέροντα.

Νομαρχιακή και υποψήφιοι βουλευτές απ’ το νησί δηλώνουν
Μεγάλη τιμή για τη Λέσβο

«Σκωτσέζικο ντους» επεφύλασσε σε αυτές τις εκλογές το κόμμα τής Ν.Δ. στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του στη Λέσβο, αφού λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό του Γιάννη Γιαννέλλη, προχωρά στην εξόχως τιμητική επιλογή του Χαράλαμπου Αθανασίου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Επιλογή που εκθειάζουν όλοι οι υποψήφιοι απ’ το νησί της Λέσβου, όπως και η Κομματική Οργάνωση.

Μαζί με τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Αθανασίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως η παρουσία και μόνο στο νησί του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τις υπόλοιπες μέρες έως τις εκλογές, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στον αγώνα του κόμματος να καταγράψει σημαντική αύξηση στη δύναμή του στο Νομό Λέσβου.

«Χαιρετίζω από καρδιάς την πολύ καλή για τον τόπο μας επιλογή του Χαράλαμπου Αθανασίου», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Παπαγιαννίδης, προσθέτοντας ότι είναι «τιμή και χαρά για όλη τη Μυτιλήνη η επιλογή ενός συμπατριώτη μας, υπηρέτη της Δικαιοσύνης, και μάλιστα με τη γνωστή αγάπη του για τη Λέσβο, στη συγκεκριμένη θέση».

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Νομό Λέσβου ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να κατάγεται απ’ τον τόπο μας», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Παύλος Βογιατζής, ο οποίος αναφερόμενος στο Χαράλαμπο Αθανασίου επεσήμανε πως «πρόκειται για έναν έγκριτο δικαστικό, για ένα διακεκριμένο αρεοπαγίτη, για τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για έναν άνθρωπο που αγαπά ιδιαίτερα τον τόπο του και το έχει πολλές φορές αποδείξει. Είναι εξαιρετική τιμή για τη Λέσβο η επιλογή του.».

«Μόνο όφελος μπορεί να έχει ο Νομός μας απ’ την επιλογή να τεθεί ο Χαράλαμπος Αθανασίου επικεφαλής και σίγουρα σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ.», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μουτζούρης, εξηγώντας πως έτσι ο Νομός Λέσβου θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, ενώ η ίδια επιλογή «συμβάλλει στη συσπείρωση των νεοδημοκρατών και στην ενίσχυση συνολικά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο».

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε, τέλος, πως η επιλογή του κ. Αθανασίου αποδεικνύει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο τη στροφή που έχει κάνει η Ν.Δ. στην προσέγγιση και αξιοποίηση καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπων, που μπορούν με τις ιδέες, την εμπειρία και την επάρκειά τους να συμβάλουν στην πρόοδο του τόπου.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top