Με στόχο την ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. στις εκλογές

Αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο

19/04/2012 - 14:36

Η λογική ανανέωσης των ψηφοδελτίων τού Κ.Κ.Ε. σε όλη τη χώρα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που ο Σταύρος Σκοπελίτης βγήκε από το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αντίθετα, παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο ο Μάνος Δούκας.

Η λογική ανανέωσης των ψηφοδελτίων τού Κ.Κ.Ε. σε όλη τη χώρα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που ο Σταύρος Σκοπελίτης βγήκε από το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αντίθετα, παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο ο Μάνος Δούκας.

Νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι η Βασιλική Βουγέλλη - Αντώνα, συνταξιούχος νοσηλεύτρια και σύζυγος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Στρατή Αντώνα, όπως και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε. Κατερίνα Μαραγκουδάκη, 30 ετών, που μετέχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, με σημαντική παρουσία σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις τού ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ την τελευταία τριετία. Τον αγροτικό κόσμο του Νομού στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. θα εκφράσει ο Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ τη Λήμνο θα εκπροσωπήσει ο Φώτης Πινάκος.

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία τού Κ.Κ.Ε. στη Μυτιλήνη, ο γραμματέας του κόμματος, Παρασκευάς Γιωργούλας, τόνισε ότι η πραγματική διαχωριστή γραμμή δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις που υποστηρίζουν το μνημόνιο και τις άλλες που ονομάζονται αντιμνημονιακές, αλλά βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργατική τάξη μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο ποιος δηλαδή έχει την εξουσία από τους δύο, υπέρ των συμφερόντων ποιου εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική.

Επιδίωξη του Κ.Κ.Ε. είναι η αποφασιστική ενίσχυσή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου και θεωρεί ότι αυτό θα κάνει πιο δυνατό τον ίδιο το λαό. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και μίλησαν οι Ηλίας Βουλβούλης, Σταύρος Σκοπελίτης και Στρατής Κόρακας.

Οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε. είναι οι εξής:

Ο Μάνος Δούκας είναι 51 ετών, γιος του κομμουνιστή δημάρχου του Μολύβου Κώστα Δούκα και εγγονός του Νίκου Κρητίδη, επίσης γνωστού αγωνιστή της Αντίστασης και μέλους τού Κ.Κ.Ε.. Σε ηλικία 15 ετών, αμέσως μετά τη δικτατορία, το 1974, εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και του Κ.Κ.Ε.. Το 1993, μετά τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού, πέρασε στο ΣΥΝ. Ωστόσο, σχετικά σύντομα διαφώνησε με τη γραμμή του και επαναπροσέγγισε το Κ.Κ.Ε. το 1998. Από τότε δραστηριοποιείται στο πλευρό των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας τού ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου τής ΑΔΕΔΥ.

Ο Φώτης Πινάκος γεννήθηκε στη Λήμνο το 1986, είναι τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του London Southbank University (πολιτικός μηχανικός). Ζει στη Λήμνο τα δύο τελευταία χρόνια μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας. Είναι μέλος τού ΠΑΜΕ και εδώ και οκτώ χρόνια είναι μέλος του Κ.Κ.Ε..

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι γόνος αγροτικής οικογένειας της Κάπης, όπου γεννήθηκε το 1970. Το 1988 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο του Μανταμάδου και σπούδασε λογιστής. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν. Μετά το τέλος των σπουδών και της στρατιωτικής του θητείας, δούλεψε στο λογιστήριο της ίδιας επιχείρησης. Το 1999 επέστρεψε στην Κάπη και από τότε εργάζεται ως αγροτοκτηνοτρόφος. Το 2001 παντρεύτηκε τη Νίκη Μαστρανεστάση και απέκτησαν δύο κόρες. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Κλειώ. Είναι μέλος του γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε. στη Λέσβο, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής τής ΠΑΣΥ, γραμματέας της Τοπικής Γραμματείας τής ΠΑΣΥ, μέλος τού Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Κάπης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάπης.

Η Βασιλική Βουγέλλη - Αντώνα είναι 52 ετών, μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Στρατή Αντώνα. Σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο Κ.Κ.Ε.. Από το 1996 είναι εκπρόσωπος των Εργαζομένων τού ΙΚΑ Μυτιλήνης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μυτιλήνης, όπου έχει διατελέσει πρόεδρος.

Η Κατερίνα Μαραγκουδάκη γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1982, σπούδασε στα Χανιά τεχνολόγος μηχανικός περιβάλλοντος και έκανε μεταπτυχιακό «Εφαρμοσμένης γεωπληροφορικής στη διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος και κινδύνων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας. Ως φοιτήτρια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα στο Κ.Κ.Ε.. Σήμερα είναι μέλος του γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε.. Είναι μέλος τού Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey