«Αγωνιζόμαστε για την αποσυμφόρηση»

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών για τις δομές

25/02/2021 - 22:41

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» επιβεβαιώνουν για μια φορά ακόμη την αντίθεση τους να χρησιμοποιηθεί, όπως σημειώνεται, το προσφυγικό ως «αναπτυξιακός» μονόδρομος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που θα σημαδευτούν ανεπανόρθωτα από τη δημιουργία των νέων κέντρων φυλακών που επιδιώκει η κυβέρνησης μαζί με τους αυτοδιοικητικούς συνοδοιπόρους της.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο αγώνας ενάντια στην μετατροπή των νησιών μας, σε στρατότεδα συγκέντρωσης των 5.000 και πλέον φυλακισμένων, σε  ασπίδα της Ευρώπης, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρος.

Αγωνιζόμαστε από την αρχή για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, αγωνιζόμαστε για την αποσυμφόρηση, αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, κατοίκων και προσφύγων.

Δεν κλείσαμε και δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην αθλιότητα της Μόριας και της κάθε Μόριας, ή του Μαυροβουνίου.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όμως απέναντι σε λύσεις φυλακές «αόρατων ανθρώπων’» ανθρώπων, που θα ντροπιάζουν και θα διασύρουν τα νησιά μας  και τους νησιώτες, στα μάτια όλης της οικουμένης, λύσεις που υπηρετούν τις πιο ακραίες, ρατσιτικές και μισαλλόδοξες φωνές και πολιτικά παιχνίδια  που πολώνουν και διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες και πλήττουν κάθε αξία ανθρωπισμού αλλά και αμαυρώνουν κάθε αγώνα.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές επιλογές που θέλουν να μετατρέψουν το προσφυγικό από διαχείριση ανθρωπιστικής κρίσης, σε «αναπτυξιακό» μονόδρομο για τα νησιά μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα

  • Για άμεση αποσυμφόρηση
  • Ενάντια στη δημιουργία της νέας υπερδομής στη Λέσβο

Προσβλέπουμε όμως και στη διαφύλαξη του αγώνα αυτού από ακραίες, ρατσιστικές πρακτικές. Οι πρακτικές αυτές θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey