Κριτική του επικεφαλής της παράταξης Συνεργασία Δυτικής Λέσβου για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Στρατής Ζαφείρης O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Στρατής Ζαφείρης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Ζαφείρης: Είναι βέβαιο ότι κάποιοι δεν θέλουν την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή

30/09/2022 - 10:00

Με δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Δυτικής Λέσβου», Στρατής Ζαφείρης, αφήνει αιχμές σε ότι έχει να κάνει την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου καθώς και για τον έλεγχο που ασκείται στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα σημειώνει ότι «Μετά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3/2022 για το θέμα του Αφεντέλι, το επόμενο ΔΣ συγκαλείται τον Απρίλιο δια περιφοράς , προφασιζόμενο λόγους civid. Και αυτό ενώ όλα τα Συμβούλια μέσα στο 2022 έγιναν ανοιχτά και με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. πράγμα  που για τον δικό μας Δήμου είναι πολύ σημαντικό λόγω των τεραστίων αποστάσεων και των 35 χωριών που έχουμε.. Επιμένει ο Πρόεδρος του ΔΣ σε αλλεπάλληλες προσκλήσεις, παρά την ομόφωνη αντίδραση όλης της Αντιπολίτευσης». Το αποτέλεσμα ήταν μετά από  προσφυγή που έγινε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακυρώθηκαν ως παράνομα όλες οι συγκλήσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν.

Αναφέρει ακόμη ότι τα συμβούλια που ακολούθησαν συγκλήθηκαν εκδικητικά, όπως χαρακτηρίζει, το μεσημέρι  στις 3:00  ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δυσκολία συμμετοχής, όπως υποστηρίζει και προσθέτει ακολούθως: «Χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο μεταφέρθηκε η έδρα συνεδρίασης του ΔΣ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, χώρος που δεν έχει υποδομή για τηλεδιάσκεψη και δυνατότητα ο κάθε δημότης που ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις μέσω internet.. Έτσι οι συνεδριάσεις πρακτικά είναι κλειστές και κανείς μπορεί να ενημερωθεί από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά σε 1 με 2 μήνες».

Τεχνικά έργα χωρίς υπογεγραμμένες μελέτες

Επιπλέον τονίζει ότι θέματα που αφορούν τεχνικά έργα, έρχονται για απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς υπογραμμένες μελέτες από την τεχνική υπηρεσία, χωρίς κοστολόγιο αναλυτικό και όπως επισημαίνει καλούνται τα μέλη του ΔΣ να ψηφίσουν για έργα που επιβαρύνουν τον Π/Υ του Δήμου χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος για το έργο, χωρίς βασικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία. 

Αναπάντητες ερωτήσεις

Ακολούθως σημειώνει ότι δεν δίνονται απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβάλλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μάλιστα αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αναλυτικότερα αναπάντητο, όπως υποστηρίζεται παραμένει το ερώτημα  που είχε υποβάλλει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Συκάς για το ποιοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου και που ακριβώς απασχολούνται..

Άλλο ένα ερώτημα αφορούσε την λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ και στα άτομα που εργάζονται και πληρώνονται οι συμβάσεις τους μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ, «από τον αρχικό σχεδιασμό 29 έχουν αυξηθεί πρόσφατα σε 70.Ποιοι είναι και που εργάζονται; Στον ερωτώντα  προτάθηκε να πάει στο γραφείο του Αντιδημάρχου και να του δοθεί ατομική απάντηση» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο ερώτημα αφορά στο αρδευτικό έργο, της κοινότητας Παρακοίλων που, όπως αναφέρεται, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Λέσβου. «Σε ερώτηση τον Φεβρουάριο ποια είναι η πορεία του έργου δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Και είναι έργο που αφορά το εισόδημα δεκάδων αγροτών της περιοχής». 

Ζαφείρης: «Η λογοδοσία που αποφεύγεται θα υπάρξει»

Καταλήγοντας στο δελτίο Τύπου ο κ. Ζαφείρης σημειώνει: «Πρόσφατα ο Δήμαρχος με  στόμφο τόνισε ότι ο Δήμος λειτουργεί κανονικά μετά το πρώτο εξάμηνο από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Άρα το επιχείρημα ότι ο δήμος είναι νέος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί  δεν υπάρχει. 

Είναι βέβαιο ότι κάποιοι δεν θέλουν την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.

Είναι επίσης βέβαιο ότι απαντήσεις στα ερωτήματα τι συμβαίνει  θα υπάρξουν .Και τότε το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ για την δημοτική αρχή η οποία συμπεριφέρεται σαν να κρύβει κάτι.

Και κάτι τελευταίο: Να μην ξεχνά κανείς ότι ο Δήμος διαχειρίζεται λεφτά που παίρνει άμεσα από τους δημότες και επιχορηγήσεις από το Κράτος.

Η λογοδοσία που αποφεύγεται θα υπάρξει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey