Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερο δημοτικό συμβούλιο Φωτογραφία αρχείου από παλιότερο δημοτικό συμβούλιο

Συνέχεια της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ακράσι - Δρώτα

02/12/2023 - 11:30 Ενημερώθηκε 01/12/2023 - 18:08

Εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης (30-11-2023) η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο « Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12-6-2017» συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Η μελέτη αφορά το έργο ασφαλτόστρωσης υφιστάμενου τμήματος της αγροτικής οδού Ακρασίου-Παραλίας Δρώτας.  

Η εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο οποίος εκτός από την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης εισηγήθηκε τον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου Μυτιλήνης στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π). Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται στους 24 μήνες από την σύναψή της και μπορεί να παραταθεί αν κριθεί αναγκαίο με γνώμη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης. 

Η μελέτη αφορά το έργο ασφαλτόστρωσης υφιστάμενου τμήματος της αγροτικής οδού Ακρασίου-Παραλίας Δρώτας, το οποίο απαιτήθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Ακρασίου αλλά και κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σκοπός των επεμβάσεων είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή κυκλοφορία πεζών & οχημάτων, κατοίκων & επισκεπτών, ο καλλωπισμός & η αισθητική αναβάθμιση της αγροτικής οδού και η εξάλειψη ανωμαλιών, σαθρότητας & λακκουβών που δημιουργήθηκαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.  

Ο Δήμος Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει την σύνταξη του φακέλου της μελέτης και της δημοπράτησής της, την διενέργεια του διαγωνισμού και την ανάδειξη του μειοδότη, την επίβλεψη και παραλαβή της μελέτης κά. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση του έργου.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey