Έρχεται γκαζόν και άσφαλτος

«Ρεκτιφιέ» στην Αγιά Μαρίνα

06/08/2021 - 13:30

Σειρά εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Μαρίνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητα Ευστράτιος Μυρογιάννης, προαναγγέλλοντας τις επόμενες που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από τον «Κούκο» μέχρι το γήπεδο, έκτασης 1200 μέτρων (έναρξη εντός 15 ημερων ). Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην πλατεία του «Δημοσθένη». Έκτασης 157 τετραγωνικών, όπως και η τσιμεντόστρωση στην περιφερειακή Νότια παράκαμψη του χωριού «Άγιος Κωνσταντίνος». Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Κοινοτικό Γραφείο καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού «Καζίνο» ξυλουργικά- κλιματισμός- ηλεκτρονικός εξοπλισμός- σκεπή. Αξιοσημείωτη υπήρξε η μεγάλη βοήθεια που πρόσφεραν οι εθελοντές του χωριού στην πρώτη φάση των εργασιών, οικονομική αλλά και με παροχή υπηρεσιών. Επιπλέον σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι και εργασίες αποκατάστασης βατότητας των 3 δασικών δρόμων που οδηγούν προς το οροπέδιο της Αμαλής μέχρι και την Κράτηγο.( κατ’εντολή του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζουρη)

Σημειώνεται ότι κατασκευάστηκε ένας μικρός πυροσβεστικός σταθμός 1200 λίτρων με στόχο την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και στήθηκε νέο πυροφυλάκιο σε συνεργασία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μεγαλύτερη ορατότητα επιτήρησης.

«Τα έργα αυτά είναι από τα πρώτα που διεκδικήσαμε και η Δημοτική Αρχή προώθησε μέσα στο καλοκαίρι και ακολουθούν τα ακόμη  πιο σημαντικά που αφορούν στο γήπεδο του χωριού μας και στο δρόμο της «Αμδάρας» και «Μπουρνάζου Τούμπα».

Πιο συγκεκριμένα η δημοπράτηση του έργου του γηπέδου αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες ημέρες και προβλέπει την εγκατάσταση πλαστικού τάπητα καθιστώντας το σε ένα σύγχρονο λειτουργικό γήπεδο για τις ανάγκες πρώτα απ΄ όλα του αναγεννημένου συλλόγου του χωριού μας, του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας που επιστρέφει με τη νεολαία μας στην αγωνιστική δράση. Στο επόμενο διάστημα αναμένουμε  την δημοπράτηση και του δρόμου της «Αμδάρας». (τέλος Σεμπτεμβρίου-ΟκτωβρΊου). Αναφορικά με τα δυο αυτά σημαντικά έργα (Αμδάρας-Γηπέδου) ήταν μελέτες που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ολοκλήρωσε η Δημοτική Αρχή του Σ.Κυτελη.

Εδώ θέλω να επισημάνω  ότι το τελευταίο σοβαρό έργο που εγινε στο χωριό  μας είναι από το 2007 επί Αντιδημαρχίας του Κ. Παντελη Πατερελη (γήπεδο 5χ5)» αναφέρει ο κ. Μυρογιάννης και προσθέτει ακολούθως: «Για όλα αυτά, αλλά και για την δεύτερη φάση της ασφαλτόστρωσης 1200 μέτρων  που αναμένουμε στο τέλος αυτού του έτους  από το ύψος του γηπέδου πια ως την Ροκανη ( περιοχή Αεροδρομίου), θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη που δεν ξέχασε το χωριό μας και έκανε πράξη τις ανάγκες μας αλλά  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή που υλοποίησε σύντομα  τον προγραμματισμό για τα έργα μας, καθώς και το Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας Α.Παπαχρηστοφωρου που είναι πάντα στο πλευρό μας.

Ευχαριστώ επίσης και κάποιους επώνυμους και ανώνυμους συγχωριανούς μας οι οποίοι αθόρυβα αλλά ουσιαστικά βοήθησαν με τον τρόπο τους να φτάσουμε σε αυτή την καλή εξέλιξη για το χωριό μας .

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey