Παρέμβαση Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. για το Ταχυδρομείο της Πέτρας

«Πού θα πάει το γράμμα;»

11/01/2021 - 15:25

Παρέμβαση έκανε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, στην Κεντρική Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και σε άλλους αρμόδιους φορείς μπροστά στο κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Πέτρας με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στη σχετική επιστολή ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δυτικής Λέσβου και Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, Κωνσταντίνος Πάππος, παρακαλεί τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να επανεξετάσει την απόφαση μετακίνησης του Ταχυδρομείου της Πέτρας στο υποκατάστημα της Μήθυμνας, ευελπιστώντας ο πρώτος, στην θετική ανταπόκριση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ, στο υποβληθέν αίτημα που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση τω πολιτών και την αποφυγή υποβάθμισης της περιοχής. «Θα θέλαμε κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το κλείσιμο των γραφείων της περιοχής, ούτε και την μείωση των εργασιακών θέσεων. Ιδιαίτερα σε μια περιοχή, η οποία αν και είναι παραμεθόριος, απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη  όπως αναφέρουν άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες ταχυμεταφορών προς εσάς και έχει μόνο ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι το οποίο τεχνοοικονομικά δεν νομίζουμε ότι το έχετε λάβει υπόψη σας» αναφέρει στο κλείσιμό της η επιστολή.

Τα επιχειρήματα

Στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται τονίζεται ότι η μεταφορά του τμήματος αλληλογραφίας και διανομής, από το υποκατάστημα της Πέτρας σε εκείνο της Μήθυμνας θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας. Επιπλέον σημειώνεται ότι η περιοχή αριθμεί περί τους 3800 κατοίκους πληθυσμός ο οποίος φτάνει τις 15000 το καλοκαίρι. Ακόμη το Ταχυδρομείο της Πέτρας εξυπηρετεί την Πέτρα, τον Σκουτάρο, τη Λαφιώνα, τη Στύψη και το Υψηλομέτωπο και σημειώνεται ότι «οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ουδέποτε θα μετέβαιναν στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Μήθυμνας, λόγω ανάποδης κυκλοφοριακής προσβασιμότητας και σύνδεσης» καθώς απέχει 6  χλμ. από την Πέτρα, 14 χλμ. από τον Σκουτάρο, 15 χλμ. από την Στύψη, 17 χλμ από το Υψηλομέτωπο και 10 χλμ από τη Λαφιώνα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι στο υποκατάστημα Πέτρας εκτελούνται και ορισμένες συναλλαγές της τράπεζας EUROBANK, σε μια περιοχή που δεν υπάρχει άλλο τραπεζικό σύστημα.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι το λειτουργικό κέρδος από την κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι ανύπαρκτο, αφού οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν στο κατάστημα του ΕΛΤΑ Μήθυμνας θα έχουν μεγαλύτερες αποστάσεις μετακίνησης. Η επιχειρηματολογία κλείνει με το ότι η Δημοτική Ενότητα Πέτρας είναι η έδρα μιας μεγάλης περιοχής και χρειάζεται απαραίτητα όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες και εν προκειμένω την λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, που όπως σημειώνεται, είναι ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Η παρέμβαση

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αναφέρει: «Με αφορμή την πρόθεση μεταφοράς εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ του τμήματος αλληλογραφίας και διανομής από το υποκατάστημα της Πέτρας στο υποκατάστημα της Μήθυμνας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρενέβη σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Πέτρας Κώστας Πάππος από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν τη διαφαινόμενη εξέλιξη, ήρθαν σε επαφή με τους επαγγελματίες και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων της Δ.Ε. της Πέτρας και προχώρησαν σε παρέμβαση από την περασμένη Δευτέρα με επιστολή του στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Ενώ την περασμένη Πέμπτη, ο Αντιδήμαρχος Πέτρας πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες συνάντηση παρουσία όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αντίδραση απέναντι στο κλείσιμο των γραφείων της Πέτρας που θα μειώσει και τις εργασιακές θέσεις.

Στην επιχειρηματολογία του υπέρ της διατήρησης του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Πέτρα, ο γεωγραφικός Αντιδήμαρχος τονίζει πως η Δημοτική Ενότητα Πέτρας έχει περίπου 4.000 μόνιμους κατοίκους και πέντε χωριά και εξυπηρετείται μέσω του υποκαταστήματος εδώ και δεκαετίες τόσο στην αποστολή και στη λήψη αλληλογραφίας όσο στη διεκπεραίωση πάσης φύσης οικονομικών συναλλαγών».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey