Ιορδάνου πρόεδρος Οικονομικής – Από ποιους αντικαταστάθηκε ο Ζαφείρης;

Οι Δημαιρεσίες σε Δυτική Λέσβο

10/01/2022 - 11:28

Πραγματοποιήθηκαν χτες Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 οι Δημαιρεσίες σε Δυτική Λέσβο.

Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ότι έχει να κάνει με το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρατηρούνται διαφοροποιήσεις. Παραμένουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Στρατής Γελαγώτης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Καραθανάσης από την παράταξη Χήρα και γραμματέας η Μαριάνθη Τσάκου από την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη.

Οικονομική Επιτροπή

Στην συγκρότηση της 9μελούς Οικονομικής επιτροπής του Δήμου ως τακτικά μέλη ορίστηκαν απευθείας από τον Δήμαρχο οι Ιορδάνης Ιορδάνου που θα είναι και πρόεδρος παίρνοντας την σκυτάλη από τον Γιώργο Αλάνη. Ενώ η Ζαχαρώ Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή αντικατέστησαν τους μέχρι πρότινος Στρατή Ζαφείρη και Ιορδάνη Ιορδάνου.

Όσον αφορά την ψηφοφορία που διεξήχθη για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν τακτικά μέλη από την παράταξη Βέρρου οι Γιώργος Αλάνης και Κώστας Πάππος. Από την παράταξη Χήρα ο επικεφαλής Νικόλαος Χήρας, από την παράταξη του κ. Συκά ο επικεφαλής Ιωάννης Συκάς, από την παράταξη Ζαφείρη ο Στέφανος Αποστόλου και από τους ανεξάρτητους ο Στρατής Αλεξίου.

Θυμίζουμε ότι στις πρώτες δημαιρεσίες εκλέχτηκαν οι Ζαχαρώ Ιωακείμ & Αφροδίτη Βατή, οι Στρατής Αλεξίου από την παράταξη Χήρα (πριν το διαζύγιο), Γιώργος Σαλταμάρας από παράταξη Συκά και Στέφανος Αποστόλου από παράταξη Ζαφείρη.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στην εννιαμελή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Λέσβου ορίστηκε ως πρόεδρος η Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, που είναι και η αρμόδια αντιδήμαρχος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Ρούσσης και Ανδρέας Αξής. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση είναι ότι απουσιάζει ο Στρατής Ζαφείρης την θέση του οποίου πήρε ο κ. Αξής.

Εκλέχτηκαν από την παράταξη του κ. Βέρρου ως τακτικά μέλη οι Ζαχαρώ Ιωακείμ και η Ιωάννα Κατανάκη, Ελευθέριος Κοτζαμάνης από την παράταξη Χήρα, Γιώργος Σαλταμάρας από την παράταξη Συκά, Ελένη Πίτσα από την παράταξη Ζαφείρη και Ευστράτιος Αλεξίου ως ανεξάρτητος.  

Στην πρώτη σύνθεση εκλέχτηκαν από την παράταξη του κ. Βέρρου ως τακτικά μέλη ο Νίκος Περιβολάρης και Ανδρέας Αξής με αναπληρωματικούς τον Ιορδάνη Ιορδάνου και την Αφροδίτη Βατή. Από την παράταξη του κ. Χήρα είχαν εκλεγεί ο Ελευθέριος Κοτζαμάνης και η Eλένη Μόλβαλη με αναπληρωματικούς τον Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και τον Λουκά Κόβρα.Από την παράταξη του κ. Συκά είχαν εκλεγεί  ως τακτικό μέλος ο ίδιος με αναπληρωματικό τον Σταύρο Βαξεβάνη και από την παράταξη του κ. Ζαφείρη είχε εκλεγεί τακτικό μέλος η Ελένη Πίτσα με αναπληρωματικό την Μαριάνθη Τσάκου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey