Τζιμής: «Η Ερεσός απέκτησε μια σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού»

Λίφτινγκ στο κτήριο του Παλαιού Κινηματογράφου Ερεσού

06/05/2021 - 12:19

Παραδίδεται επισκευασμένο και εκσυγχρονισμένο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου το κτήριο του Παλαιού Κινηματογράφου στην Ερεσό, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης.

Το κτήριο, μετά από τις εργασίες που έγιναν πληροί, πλέον, όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου. Επομένως, θα λειτουργεί ως χώρος διάφορων δραστηριοτήτων όπως διεξαγωγή εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογράφου, μαθημάτων χορού κ.α..

Το έργο

Ο Παλαιός Κινηματογράφος είναι κτήριο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 και στο οποίο οι πρώτες επισκευαστικές εργασίες έγιναν από τις δημοτικές αρχές του πρώην Δήμου Ερεσού. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί του Δήμου Λέσβου εκπόνησαν τις μελέτες ολικής επισκευής, εσωτερικής διαμόρφωσης, εκσυγχρονισμού όλων των συστημάτων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Οι μελέτες αυτές υπήρξαν προϋπόθεση για να εντάξει ο Δήμος Λέσβου, το 2017, το όλο έργο, συμβατικού προϋπολογισμού 329.004 ευρώ, στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών.

Τζιμής: «Η Ερεσός απέκτησε μια σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού»

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι υπήρξα ένας από αυτούς που συνέβαλαν διοικητικά, το 2016-2017, (ακόμη και με προσωπικές παρουσιάσεις στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην Αθήνα) στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για να αποκτήσει η ιστορική κοινότητα της Ερεσού μια σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού. Είναι περισσότερο, όμως, άξιοι συγχαρητηρίων οι μελετητές, πρώην συνεργάτες μου, μηχανικοί του Δήμου Λέσβου αλλά και οι μηχανικοί σήμερα του Δήμου Μυτιλήνης που επέβλεψαν σωστά το έργο αυτό».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey