Σύσκεψη για την πορεία της πλήρους πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα

Ικανοποίηση για τη λειτουργία του μέτρου

23/07/2017 - 11:21

Eυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υπό την προεδρία του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, για το θέμα της λειτουργίας του νέου μέτρου της πλήρους πεζοδρόμησης της ευρύτερης περιοχής στα Λαδάδικα κατά τις βραδινές ώρες 21:00-04:00 και για την περίοδο από 10 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας και περίπου 40 επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων κλάδων των περιοχών Κουμιδιάς, Λαδάδικα, Κουλμπάρας και Πλατείας Σαπφούς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη λειτουργία του νέου μέτρου κατά τις πρώτες 10 ημέρες της εφαρμογής του, ενώ επισημάνθηκε η αποδοχή του από τη συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα των δημοτών της πόλης.

Ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τόσο τους ίδιους όσο και την ευρύτερη περιοχή και εξέφρασαν τις απόψεις τους για την εύρυθμη λειτουργία του νέου μέτρου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αστυνόμευσης τόσο της ίδιας πεζοδρομημένης περιοχής όσο και των γύρω κατοικήσιμων αστικών περιοχών, του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων και του νέου κανονισμού καθαριότητας που θα ισχύσει απαρέγκλιτα για όλα τα καταστήματα, της εύρυθμης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πλαίσιο των κανόνων που ισχύουν από τη νομοθεσία, του καλλωπισμού και της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής με τον κατάλληλο φωτισμό, των χώρων στάθμευσης δικύκλων και αυτοκινήτων κ.ο.κ.

 

Μόνιμη επιτροπή

Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση του δημάρχου για τη δημιουργία μιας μόνιμης Επιτροπής Διαχείρισης του Ιστορικού Κέντρου, η οποία θα έχει ως καθήκον την επίβλεψη της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας της περιοχής εκ μέρους των επιχειρήσεων και όλων των εμπλεκομένων βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Ακολούθησε η διαδικασία καθορισμού της, με προτάσεις των παρευρισκομένων, και αποφασίστηκε να συσταθεί από τους Αντώνη Γκιγκιλίνη, Γιώργο Ζαφειρίου, Σίμο Ηλιού, Δημήτρη Πολυχρόνη και Μιχάλη Σοφό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων ότι θα τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες λειτουργίας της ευρύτερης πεζοδρομημένης περιοχής που έχουν τεθεί, ώστε να διασφαλιστεί στον μέγιστο βαθμό η άψογη εφαρμογή του νέου μέτρου προς ικανοποίηση όλων των δημοτών, των περιοίκων και των επισκεπτών.

Σε τελική ανάλυση, η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής θα αποτελεί επιτυχία της πεζοδρόμησης και αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στα ίδια τα καταστήματα που έχουν αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη και το «ζωντάνεμα» του κέντρου της πόλης. Τυχόν αποτυχία του μέτρου της νυχτερινής πεζοδρόμησης θα πλήξει πρώτα απ’ όλους τα μαγαζιά που ζήτησαν και δρομολόγησαν αυτήν τη λειτουργία. Γι’ αυτό και οι επιχειρηματίες πρώτα απ’ όλους οφείλουν να περιφρουρήσουν αυτό που ξεκίνησε για να έχει συνέχεια!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey