Εργαστήρια για παιδιά με επίκεντρο την Ιστορία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «πάει» Πινακοθήκη

26/10/2021 - 12:00

Ενόψει των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λέσβου και για τη επέτειο των 200 χρονών από την Ελληνική Επανάσταση, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Μυτιλήνης στην ανακαινισμένη Δημοτική Πινακοθήκη από τις 3 έως και τις 9 Νοεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» οργανώνει δύο εργαστήρια του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Αριθμός Φύλλου 1821».

Το πρώτο εργαστήρι, με τίτλο «Φιαμόλες και Παντιέρες», έχει σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά τον τρόπο επικοινωνίας στη θάλασσα κατά τον 19ο αιώνα, τη σημασία των σινιάλων για τα πλοία και τους ναυτικούς και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των ελληνικών καραβιών στον Αγώνα.

Το δεύτερο εργαστήρι με τίτλο «Κωδικός Φιλικός» αναφέρεται στην Φιλική Εταιρεία, τον πρωτότυπο εφοδιαστικό της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο αποτελεί ιστορικό τεκμήριο, τον τρόπο επικοινωνίας τους και να μάθουν πως κι εκείνα μπορούν να δημιουργήσουν ένα μυστικό κώδικα επικοινωνίας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και 9-14 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22510-45434.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey