Ο «Άλλος Δρόμος» ξανά για την παραχώρηση του αεροδρομίου στη «Fraport»

«Γιατί σιωπάτε για το ξεπούλημα;»

11/04/2017 - 11:08 Ενημερώθηκε 11/04/2017 - 12:20

Ο «Άλλος Δρόμος» επαναφέρει το ζήτημα της παραχώρησης του αεροδρομίου Μυτιλήνης στη «Fraport» και κάνοντας επίθεση στη δημοτική αρχή αλλά και στην παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», που «σιωπούν αποδεχόμενες το ξεπούλημα του αεροδρομίου», εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η δημοτική αρχή και η (συμπολιτευόμενη ουσιαστικά) παράταξη του “Αδέσμευτου Συνδυασμού”, σιωπούν αποδεχόμενες το ξεπούλημα του αεροδρομίου μας, σύμφωνα με την αποικιοκρατική σύμβαση με τη “Fraport”, η οποία “επενδύει” δανειζόμενη λεφτά από ελληνικές τράπεζες», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» στην ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο επικεφαλής της, Στράτος Γεωργούλας.

 

«Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»

«Το ξεπούλημα μιας κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας, θέτει ζητήματα κοινωνικής συνοχής (π.χ. υπηρεσιών πυρασφάλειας) αλλά και ανάπτυξης του τόπου, βάζοντας ταφόπλακα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του ντόπιου τουρισμού. Τα κόστη για τους χρήστες του αεροδρομίου θα εκτοξευτούν και αυτό θα το πληρώσει και ο Λέσβιος επιβάτης», προσθέτει η ανακοίνωση και τονίζει πως καθώς η μέρα παραλαβής του αεροδρομίου πλησιάζει «η ίδια η διαδικασία παράδοσης είναι προβληματική για τους πόρους (ανθρώπινους και άλλους) αυτού του δημοσίου αγαθού». Καταλήγοντας με το κάλεσμα -έστω και την ύστατη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή- «να αναλάβουν πρωτοβουλίες αποτροπής του ξεπουλήματος, αλλιώς η ευθύνη θα βαραίνει και αυτούς».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey