Προκηρύσσονται 5, υλοποιούνται 9 και θα προκηρυχτούν άλλες 6 από τον Δήμο Μυτιλήνης

Εξοπλίζονται παιδικές χαρές σε Παναγιούδα, Καλλιθέα, Παπάδο, Πέραμα και στην οδό Αδαίου Μυτιλήνης

22/07/2021 - 15:22 Ενημερώθηκε 22/07/2021 - 15:28

Στη δημιουργία πέντε υποδειγματικών χώρων ψυχαγωγίας, άθλησης και κοινωνικοποίησης, στοχεύει ο Δήμος Μυτιλήνης μετά την προκήρυξη του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές) για την προμήθεια, με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ» που υπέγραψε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Ειδικότερα πρόκειται για τις παιδικές χαρές στην οδό Αδαίου Μυτιλήνης, στην Παναγιούδα, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης, στο Πάρκο Παπάδου Γέρας και στο Πέραμα Γέρας.Την ίδια στιγμή υλοποιούνται εννέα παιδικές χαρές σε Κάτω Τρίτος, Πηγαδάκια, Παλαιόκηπο, Αγιάσο, Πηγή, Λουτρά, Μυχού, Ασώματο και Αγία Μαρίνα, ενώ τον Αύγουστο προγραμματίζεται να προκηρυχθούν άλλες έξι σε Μόρια, Επάνω Σκάλα, Χρυσομαλλούσα, Πάμφιλα, Αφάλωνα και Πύργους Θερμής.

Η ανάδειξη του αναδόχου της προκήρυξης θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσας από οικονομικής άποψης προσφοράς. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών είναι η 31η Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.30 μ.μ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 460.777 €.

Το Πράσινο Ταμείο (Νομικό Πρόσωπο) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα χρηματοδοτήσει το Δήμο με το ποσό των 206.297 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα είναι από ίδια συμμετοχή του Δήμου.

Κύτελης: «Καταλυτικές οι παιδικές χαρές στην κοινωνικοποίηση»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε: «Ο ρόλος της Παιδικής Χαράς είναι καταλυτικός στην κοινωνικοποίηση και στη διαμόρφωση της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών, γι’ αυτό από την πρώτη μέρα ενσκήψαμε στην επίλυση του προβλήματος της ανυπαρξίας πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο».

Τζίμης: «Ήδη υλοποιούνται 9 και έρχονται άλλες 6»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «ευχαριστεί την Υπηρεσία Προγραμματισμού αλλά και την Υπηρεσία Προμηθειών (οικονομική Υπηρεσία) του Δήμου για την εργατικότητα των στελεχών τους να φέρουν σε πέρας ένα πολυάριθμο πρόγραμμα υλοποίησης έργων και προμηθειών της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ήδη, μετά τις Παιδικές Χαρές που υλοποιούνται, 1) Κάτω Τρίτος, 2) Πηγαδάκια, 3) Παλαιόκηπος, 4) Αγιάσος, 5) Πηγή, 6) Λουτρά, 7) Μυχού, 8) Ασώματος, 9) Αγία Μαρίνα, αρχίζει η διαδικασία υλοποίησης των προκηρυσσόμενων σήμερα 5 Παιδικών Χαρών. Επίσης, στις αρχές του Αυγούστου προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός άλλων 6 Παιδικών Χαρών: 1) Μόριας, 2) Επάνω Σκάλας 3) Χρυσομαλλούσας, 4) Παμφίλων 5) Αφάλωνα 6) Πύργων Θερμής (με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης). Ενημερώνουμε ότι όλες οι υπόλοιπες 25 Παιδικές Χαρές των κοινοτήτων, οι μελέτες των οποίων ολοκληρώνονται, θα προκηρυχθούν τμηματικά μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο».


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey