Συμμετοχή του δήμου Δυτικής Λέσβου, με παρέμβαση σε τηλεδιάσκεψη για την τουριστική καμπάνια για τα νησιά του... προσφυγικού

Ειδική καμπάνια για τη Λέσβο και προφύλαξη της από επικίνδυνες φημολογίες

17/07/2020 - 10:33 Ενημερώθηκε 17/07/2020 - 10:33

 

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Μετανάστευσης  για την παρουσίαση της ειδικής καμπάνιας τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, είχαν ζητήσει με επιστολή τους από πέρυσι το φθινόπωρο -όταν και κατέρρευσε η Thomas Cook- την πρόβλεψη εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου και του ΕΟΤ την πραγματοποίηση μιας τέτοιας ειδικής τουριστικής καμπάνιας για τη Λέσβο. Ενώ είχαν και κατ΄ ιδίαν σχετικά, συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην Αθήνα.

Στην τηλεδιάσκεψη τώρα συμμετείχαν πέραν του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Νίκος Πουλιού και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης κ. Κύτελης, Χίου κ. Κάρμαντζης, Λέρου κ. Κόλλιας, Κω κ. Νικηταράς, Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος και Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης.    Όπως ανακοινώθηκε εκ μέρους του Υπουργείου, παρουσία της διαφημιστικής εταιρίας που έχει ήδη αναλάβει την υλοποίηση της καμπάνιας, αυτή θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου –μέσω της κας Βατή- ως προς την προσαρμογή του περιεχομένου για τη Λέσβο. Υπενθυμίζεται πάλι εδώ, ότι η θέση του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι πως η προβολή της Λέσβου πρέπει να είναι στη λογική ενός ενιαίου προορισμού.

 

Ακόμη ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη, τόνισε πως πέραν της ειδικής τουριστικής καμπάνιας, ότι είναι αναγκαίο εκ μέρους των Υπουργείων Τουρισμού και Μετανάστευσης, να προφυλαχτεί επί της ουσίας η Λέσβος, από επικίνδυνες φημολογίες και ενέργειες, αλλά και την πάσης λογής δυσφήμιση των συνεπειών του μεταναστευτικού. Αναφέροντας την  πρόσφατη παραφιλολογία που εμφάνιζε κάποιες ΜΚΟ μέσω Τουριστικών Πρακτορείων να ενθαρρύνουν με χρήματα τους ξενοδόχους, να φιλοξενήσουν στις μονάδες τους πρόσφυγες και μετανάστες.   

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey