Επικαλέστηκε «κώλυμα» ο Α. Χαρίτσης και ανέβαλε τη χθεσινή συζήτηση για τη διάσπαση του δήμου Λέσβου στη βουλή Οι διαδοχικές και αναπάντητες σχετικές Ερωτήσεις του Χαρ. Αθανασίου και το «καρφί» του για «μαγειρέματα»

Δίνουν δικαιώματα πια στον ΣΥΡΙΖΑ…

09/12/2018 - 22:14 Ενημερώθηκε 09/12/2018 - 22:23

 

 

Ούτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στο αρμοδιότερο και καταλληλότερο δηλαδή πεδίο, για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, εξασφαλίστηκε η πολυπόθητη τοποθέτηση που θα ξεκαθάριζε οριστικά το θέμα της διάσπασης του δήμου Λέσβου. Οι απλές ερωτήσεις που κατέθεσε το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, δεν έτυχαν απάντησης ως σήμερα, ενώ προχθές η κυβέρνηση… ξεγλίστρησε μαεστρικά ξανά, επικαλούμενη «υπηρεσιακό κώλυμα» του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για να αναβάλει και την επίμαχη περί του «χωροταξικού» συζήτηση στη βουλή. Αποκρούοντας δηλαδή και το τελευταίο «χαρτί» του κ. Αθανασίου που είχε χρησιμοποιήσει από τις 23 Νοέμβρη, καταθέτοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση που επρόκειτο να συζητηθεί χθες Παρασκευή. Το αν βέβαια το «κώλυμα» είναι πραγματικό ή αποτελεί ένα ακόμη τέχνασμα της κυβέρνησης για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο για να διευθετήσει(;) το θέμα, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει εδώ στη Λέσβο. Ωστόσο, η υπεκφυγή του Υπουργού να ξεκαθαρίσει το αν θα προχωρήσει ή όχι στην (σε κάθε περίπτωση) «εξαγγελία» του, δίνει δικαιώματα στον καθένα να υποθέσει ό,τι θέλει. Με τον ίδιο τον κ. Αθανασίου μάλιστα με δήλωσή του να κάνει ευθέως λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες στην επ’ αόριστον αναβολή της εξαγγελθείσας διάσπασης, υποστηρίζοντας επί λέξει ότι αυτή «εξαρτάται από τη διαβούλευση όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων και τη συνάρτηση αυτών με τις κυβερνητικές/κομματικές επιλογές».

Έχει γραφτεί πολλάκις από το «Ε», ότι χειρότερη κατάσταση ακόμα και από το ενδεχόμενο μη διάσπασης του δήμου Λέσβου, είναι αυτή που βιώνει η αυτοδιοίκηση εδώ και μήνες. Η πολύμηνη δηλαδή αναμονή, που εξελίσσεται σε τοξική για κάθε σοβαρή συζήτηση ενόψει εκλογών, αλλά και γενικά του μέλλοντος του δήμου. Η οποία θα πρέπει να πούμε πως από ένα σημείο και μετά υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών αλλά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων. Η «διάσπαση» βέβαια είχε και στο παρελθόν αντίστοιχα επεισόδια, μόνο που οι λόγοι των παλαιότερων παλινωδιών, ήταν ξεκάθαρα η (μη τελικά) πολιτική βούληση της «δικέφαλης» προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα όμως οι ενδείξεις είναι σοβαρές πως η διάσπαση «μαγειρεύεται» και επάνω σε κάποιες υποψηφιότητες, με τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να «ζυγίζει» τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει στο νέο (ή στα νέα) δημοτικό συμβούλιο, τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Αυτό είναι κάτι που συζητείται εξάλλου έντονα στα μέρη μας, ειδικά μετά τις σαφείς ενδείξεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπει τον Σπύρο Γαληνό ως τον ιδανικό (σε επίπεδο Α΄ βαθμού) αυτοδιοικητικό του εκπρόσωπο και δεν δίστασε να το δηλώσει πια ευθέως και ο ίδιος ο κ. Αθανασίου.

Ειδικότερα μετά τη μη απάντηση του κ. Χαρίτση σε διαδοχικές ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ για το μείζον θέμα, αλλά και το προχθεσινό αίτημα του αρμοδίου Υπουργού να αναβληθεί η συζήτηση για τις κατατμήσεις δήμων, λόγω υπηρεσιακού κωλύματος, δήλωσε:

Και νέα Ερώτηση

«Μετά τις παλινωδίες για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και την υιοθέτηση ενός εκλογικού συστήματος που δημιουργεί τις προϋποθέσεις διάλυσης και ακυβερνησίας κυρίως των δήμων, η Κυβέρνηση ακόμα και σήμερα αποφεύγει να καταστήσει σαφή τη θέση της για την κατάτμηση των μεγάλων νησιωτικών δήμων. Συγκεκριμένα, μετά τις απλές ερωτήσεις που κατέθεσα για το ζήτημα αυτό και δεν πήρα απάντηση, στις 23 Νοεμβρίου κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η οποία ορίσθηκε να συζητηθεί στη Βουλή, με την παρουσία του Υπουργού, στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Όμως, αιφνίδια ο κ. Υπουργός ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση λόγου υπηρεσιακού κωλύματός του».

Το «καρφί» Αθανασίου

Ο κ. Αθανασίου μάλιστα, διαβλέποντας «απροθυμία» της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς το θέμα, προανήγγειλε και νέα επίκαιρη ερώτηση από μέρους του, την οποία θα κατέθετε χτες. Ζητώντας το ταχύτερο δυνατό τη συζήτησή της στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Καταλήγοντας με το «καρφί» του πως θεωρεί προσβολή για το Λεσβιακό Λαό, την όλη κατάσταση με το θέμα που δείχνει να εξαρτάται «από τη διαβούλευση όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων και τη συνάρτηση αυτών με τις κυβερνητικές/κομματικές επιλογές».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey