Ο Τζέφρι Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, «διαβασμένος» και ενθουσιασμένος με τη Λέσβο 

Αποθέωση της Λέσβου από τον πρέσβη των ΗΠΑ!

15/07/2017 - 14:02 Ενημερώθηκε 17/07/2017 - 13:08

Οι επισκέψεις σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο συνεχίζονται στη Λέσβο, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ να συναντά χθες το πρωί τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης. Ο πρέσβης κατά την άφιξή του στο νησί ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter και φωτογραφία με τη λεζάντα «Μόλις έφτασα στην όμορφη Λέσβο» και απεδείχθη και «διαβασμένος» για τη δύσκολη τελευταία διετία του νησιού αλλά και ιδιαίτερα γαλαντόμος, αποθεώνοντας τη στάση του Σπύρου Γαληνού στο προσφυγικό.

 

Από νωρίς το πρωί ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Με τον δήμαρχο ο κ. Πάιατ είχε μακρά συνομιλία, κατά την οποία ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις δυνατότητες εξαγωγών προϊόντων του νησιού στις ΗΠΑ καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πνεύμα μιας δημιουργικής συνεργασίας με σκοπό να υπάρξουν σύντομα πρακτικά αποτελέσματα. Ο κ. Γαληνός τόνισε την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα.

 

«Εκπληκτική η ανταπόκρισή σας»!

Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω και, αφού ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο για την υποδοχή, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, δεσμεύθηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου. Συνεχάρη, επίσης, τον κ. Γαληνό για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 12ης Ιουνίου.

«Κύριε Δήμαρχε, είναι εκπληκτική η ανταπόκρισή σας σε κάθε κρίση, όχι μόνο στο προσφυγικό αλλά και στον πρόσφατο σεισμό. Οφείλω να σας δώσω συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά σας αλλά και για τη χρήση των social media στις κρίσιμες αυτές στιγμές που προσέφερε τα μέγιστα στη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Είναι ένα μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων, το οποίο θα μπορούσε σίγουρα να χρησιμοποιηθεί και στις ΗΠΑ».

Ο πρέσβης ενδιαφέρθηκε όμως και στο να μάθει λεπτομέρειες για το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ ρώτησε για τις σχέσεις με την Τουρκία και για το αν έρχονται στο νησί Τούρκοι τουρίστες. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον επιτελάρχη τού Ντόναλντ Τραμπ Ράινς Πρίμπους, που κατάγεται από το Πλωμάρι, ενημερώνοντας πως θα μείνει και μια δυο μέρες στη Λέσβο για διακοπές με τη σύζυγό του.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey