Αναταράξεις στη δημοτική αρχή που αιφνιδιάστηκε!

24/10/2021 - 10:00 Ενημερώθηκε 25/10/2021 - 09:46

Αναταράξεις φαίνεται να έφερε στις τάξεις της δημοτικής αρχής η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ να αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου Γιώργου Φλώρου να τοποθετηθεί σε θέση «άμισθου» συμβούλου του ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης. Γιατί πέρα από το ασυνήθιστο γεγονός να τοποθετείται εξωτερικός συνεργάτης του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, ένας αιρετός δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της αντιπολίτευσης, που όπως και να το εκλάβει κάποιος είναι μια πολιτική κίνηση, που προφανώς κάτι θέλει να σηματοδοτήσει, αυτή φαίνεται ότι έγινε ερήμην του δημάρχου Στρ. Κύτελη που το πληροφορήθηκε κατόπιν εορτής, προς έκπληξή του ιδίου και της δημοτικής αρχής συνολικά. Γιατί ο Π. Ανδριώτης δεν είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο στην ανθρωπογεωγραφία του δημοτικού συμβουλίου. Στο μείζονος σημασίας θέμα που κλήθηκε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, για την δημιουργία του «κλειστού» κέντρου εκτός κατοικημένης περιοχής, ο συγκεκριμένος σύμβουλος ήταν απέναντι στη δημοτική αρχή, διαχωρίζοντας μάλιστα τη θέση του και από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, του Μ. Μαμάκου, η οποία όχι μόνο στήριξε την συγκεκριμένη επιλογή, αλλά πρωτοστάτησε για να δρομολογηθεί. Δικαίωμα του να έχει την όποια θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Η απόφαση όμως να τοποθετηθεί σύμβουλος παρά του προέδρου της ΔΕΥΑΛ ο κ. Ανδριώτης, για τα οικονομικά και θέματα διαχείρισης του προσωπικού, όπως λέχθηκε, ομολογουμένως ξένισε, όχι μόνο την κοινή γνώμη που αναρωτιόταν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την κίνηση, αλλά και τους παροικούντες την δημοτική ...Ιερουσαλήμ, που αιφνιδιάστηκαν με τα «τετελεσμένα».

Στο τραπέζι ανάκληση και παραίτηση

Γι αυτό, όπως πληροφορούμαστε, ο δήμαρχος ζήτησε, πέρα από την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, που πάντως πάρθηκε από τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης, μειοψηφούντος μόνο του Θοδ. Βουνατσή από την παράταξη Μαμάκου, και την παραίτηση του προέδρου Γ. Φλώρου, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος της ενόχλησης που έχει η δημοτική αρχή. Αν τελικά θα υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΕΥΑΛ, όπως θέλουν οι πληροφορίες ότι του ζήτησε ο δήμαρχος ή όχι, δεν το γνωρίζουμε. Σε επικοινωνία που είχε το «Ε» με τον κ. Φλώρο, δεν επιβεβαίωσε τα περί παραίτησης, άφησε ωστόσο ανοιχτό να πει περισσότερα για την υπόθεση, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε. Πάντως το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή απασχόλησε και την Εκτελεστική Επιτροπή της δημοτικής αρχής την περασμένη Τετάρτη, αλλά απ ότι φαίνεται και την παραταξιακή συνάντηση που προγραμματίζεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δείχνει ότι το θέμα εξακολουθεί να «καίει». Αν τώρα θα υπάρξουν εξελίξεις ή θα γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι θα φανεί από τις κινήσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Φλώρος: «Δεν πατρονάρομαι εγώ...»

Πάντως στην επικοινωνία που είχε το «Ε» με τον Γ. Φλώρο, φάνηκε να μη θεωρεί «επιλήψιμη» πολιτικά την πρόταση του να εισηγηθεί και να πάρει σύμβουλό του τον Π. Ανδριώτη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν ήταν ενήμερος ο δήμαρχος για το θέμα αυτό, σημείωσε ότι δεν είχε τέτοια υποχρέωση γιατί η ΔΕΥΑΛ είναι «ξεχωριστή υπηρεσία από το δήμο». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «δεν με πατρονάρει εμένα κανείς στην υπηρεσία μου και στο έργο μου», υποστηρίζοντας ότι στόχος του είναι η υπηρεσία να προσφέρει τα μέγιστα στο καταναλωτικό κοινό. Εσπευσε επιπροσθέτως να πλέξει το «εγκώμιο» του κ. Ανδριώτη λέγοντας ότι «είναι οικονομολόγος» και ότι αξιολόγησε την προσφορά του από την περίοδο που ήταν μέλος στη διοίκηση της εταιρίας, «πριν τον πετάξουν» , όπως είπε και κυρίως ότι εκτίμησε το γεγονός να υπηρετήσει τη δημοτική εταιρία «αμισθί».

Σε δυο βάρκες...

Ενδιαφέρον, στην υπόθεση αυτή, έχει και η τοποθέτηση του ίδιου του Π. Ανδριώτη, που έσπευσε να δηλώσει ότι θα προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του ως «αμισθί» σύμβουλος στη ΔΕΥΑΛ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα λειτουργεί με διττό ρόλο και του εξωτερικού συμβούλου του προέδρου και μέσω αυτού της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης και του αντιπολιτευόμενου συμβούλου, δηλαδή με έναν «ερμαφρόδιτο» ρόλο, που εκ των πραγμάτων προκαλεί ερωτηματικά. Το γεγονός δε ότι υπάρχει στο ...τραπέζι η ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, για «πρόσληψη» του Π.Ανδριώτη ως εξωτερικού συνεργάτη του κ. Φλώρου, μάλλον δεν φαίνεται να απασχολεί τον ίδιο.

Μαμάκος μιλά για πολιτικό τυχοδιωκτισμό!

Στην υπόθεση παρέμβαση έκανε με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» του Μιχ. Μαμάκου, με αιχμές προς διάφορους αποδέκτες, μιλώντας μεταξύ άλλων για «πολιτικό τυχωδιωκτισμό».

Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή έδωσε το δικαίωμα στην παράταξη Μαμάκου, με την οποία εκλέχτηκε ο κ. Ανδριώτης και διαγράφηκε, να «χλευάσει» αυτή τη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε πλέον ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία πολέμησαν με κάθε τρόπο την δική μας συνεργασία, συμπράττουν πλέον με τους θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την στάση μας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και στις θέσεις μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Άλλη μια συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη να αναλαμβάνει μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στην οποία μειοψήφησε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Θεόδωρος Βουνατσής, καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού. Μια συνεργασία που δεν μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, καθώς στην μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Και θα ήταν ανάξια λόγου, αν δεν αποτελούσε για την παράταξη μας μια ακόμα δικαίωση της στάσης και της πορείας που κρατάμε αυτά τα δυο χρόνια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδριώτης ο οποίος διεγράφη από την παράταξη μας προ μηνών, είχε πολλάκις αναφέρει ότι οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση είναι θεμιτές αρκεί να γίνονται κάτω από ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι σε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχαμε και έχουμε και εμείς ως παράταξη, την ίδια θέση κρατήσαμε μέχρι σήμερα και την ίδια θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δυστυχώς όμως για τον κ. Ανδριώτη, αποδεικνύεται πως οι δικές του θέσεις και απόψεις άλλαξαν στην πορεία και η καρεκλοκενταυρία και ο αμοραλισμός υπερίσχυσαν για εκείνον.

Και αυτός είναι και ο λόγος που η δική μας παράταξη δεν επέλεξε να συρθεί σε μια συνεργασία η οποία θα είχε ως βάση την καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη , ως αντιστάθμισμα στο ναι σε όλα, κάτι που απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε σαφές σε όλους τους τόνους».

Υπονόμευση εκ των έσω

Είναι φανερό ότι η υπόθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις, που ξεφεύγουν από αυτό καθ εαυτό το συγκεκριμένο θέμα και όσο αν κάποιοι επιχειρούν να το υποβαθμίσουν έχει στόχευση τον ίδιο το δήμαρχο ο οποίος καλείται να πάρει αποφάσεις για τα διάφορα «καπετανάτα», πριν είναι αργά. Διαφορετικά η σύγχυση και τα λάθος μηνύματα στην κοινωνία θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπονομευτικά για τη συνοχή της δημοτικής αρχής, που δεν έχει κανέναν λόγο για να το επιτρέπει. Μένει λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey