FOLLOW US

Παιδεία

  • Οι υποψήφιοι μιλούν στο «Ε»
Υψηλές οι αποδόσεις των ΕΠΑΛ

Υψηλές επιδόσεις σε μεγάλο ποσοστό κατόρθωσαν να επιτύχουν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των ΕΠΑΛ χτες το πρωί ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 για την επαγγελματική εκπαίδευση στον νομό μας.

«Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι υποψήφιοι/ες από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου εν μέσω εξετάσεων και τη συνέχισή τους σε συνθήκες καύσωνα, εν τούτοις κατόρθωσαν σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και βαθμολογίες, οι οποίες τους επιτρέπουν να κατακτήσουν το όνειρό τους. Ευχόμαστε στους/στις υποψήφιους/ες καλή συνέχεια στις σπουδές τους και στους γονείς τους να είναι γεροί να τους/τις καμαρώνουν», ανέφερε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου Μιχάλης Καπιωτάς. Πρώτη των πρώτων, όπως βλέπει κανείς από τον πίνακα με τις πολλές βαθμολογίες κατά φθίνουσα σειρά, αναδείχτηκε η Αντωνία Χρυσοχόου με 19.120 μόρια από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

 

 

 

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

 
Ο Γιάννης Ζαφείρης       

Οι τρεις πρώτοι του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης είναι οι Ιωάννης Ζαφείρης (17.010), Στέφανος Μαυρουδής (15.815) από τον τομέα ηλεκτρολόγων και ο Ιωάννης Κατρανάς (15.775).

Ο Γιάννης Ζαφείρης είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο δούλευε παράλληλα με το σχολείο, αλλά είχε και ατύχημα στον χώρο εργασίας, το οποίο του κόστισε τρεις μήνες απουσίας: «Και δεν άρχισα καλοκαίρι τα φροντιστήρια, αλλά και ήμουν από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο εκτός. Κόπηκα με μαχαίρι και έκανα δύο χειρουργεία στην παλάμη και τη μέση». Με μεγάλη υπομονή και με διάβασμα τα κατάφερε και ελπίζει να περάσει στη σχολή του Εμπορικού Ναυτικού.


Ο Στέφανος Μαυρουδής

Ο Στέφανος Μαυρουδής θέλει να περάσει στη σχολή Ηλεκτρολογίας: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά και ζόρικη. Με δυσκόλεψε το μάθημα ειδικότητας “ηλεκτρολογικές μηχανές”, κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών είχα αγωνία για το τελευταίο θέμα, είμαι όμως χαρούμενος για τις βαθμολογίες».

 

 

 

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

  
Ο Μανώλης Μανδαμαδιώτης

Με ιδιαίτερη χαρά μάς μίλησε για τις βαθμολογίες των αποφοίτων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης η υποδιευθύντρια Όλγα Χατζηευστρατίου: «Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι και συγκινημένοι για τα παιδιά. Το ΕΠΑΛ μας έχει ωραίες ειδικότητες και έχει παράδοση στις καλές βαθμολογίες. Τα παιδιά ήταν αποφασισμένα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις προσπάθειες των καθηγητών».

Πρώτη σε βαθμολογία από το 2ο ΕΠΑΛ η Αθηνά Διαμαντή από τον τομέα «Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό» με 18.795 μόρια. Ακολουθεί ο Μανώλης Μανδαμαδιώτης με 18.575 μόρια από τον Τομέα «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ», που λέει στο «Ε»: «Δεν το περίμενα να συγκεντρώσω τόσα μόρια. Μάλιστα στα Μαθηματικά περίμενα χαμηλότερη βαθμολογία». Ο Μανώλης θέλει να περάσει στο ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της τόσο υψηλής βαθμολογίας σκέφτεται σοβαρά να «χτυπήσει» και Πανεπιστήμιο.


Ο Βαγγέλης-Ταξιάρχης Ξυνέλλης

Ο Βαγγέλης-Ταξιάρχης Ξυνέλλης ήρθε τέταρτος στα αποτελέσματα του 2ου ΕΠΑΛ από τον τομέα «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» με 17.935 μόρια: «Με δυσκόλεψε η έκθεση από τα μαθήματα. Συνολικά θα έλεγα ότι ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά γιατί είχα πολύ διάβασμα. Θέλω να περάσω στις στρατιωτικές σχολές».


Η Κατερίνα Τουλουμτζή

Ακολουθεί η Κατερίνα Τουλουμτζή με 17.910 μόρια από τον τομέα «βοηθός νοσηλευτή»: «Ήταν μια χρονιά γεμάτη πίεση και άγχος. Δεν ξέρω ποια σχολή θα δηλώσω, κατά πάσα πιθανότητα Κοινωνική Εργασία».


Η Κατερίνα-Ταξιαρχούλα Μπάτσαρη

Με 17.875 μόρια ακολουθεί η Κατερίνα-Ταξιαρχούλα Μπάτσαρη, που θέλει να δηλώσει τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού: «Περίμενα αυτήν τη βαθμολογία, αλλά με εξέπληξε το αποτέλεσμα στα μαθήματα, αλλού περίμενα χαμηλότερη, αλλού υψηλότερη και έγινε το αντίθετο!»

 

 

 

Το ΕΠΑΛ Καλλονής

 

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τις επιδόσεις των μαθητών μας», λέει στο «Ε» η διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής Βασιλική Τσέτσινα. «Και στρογγυλό 20 και 19 έπιασαν οι υποψήφιοί μας. Εν γένει ο κόπος τους ανταμείφθηκε, αλλά και τα παιδιά είχαν μεγάλη συνέπεια, χωρίς -το σημαντικότερο- να αφήσουν τις υπόλοιπες ασχολίες τους», προσθέτει.


Η Χριστιάννα Χατζηδημητρίου

Συγκινημένη για τις επιδόσεις της αλλά και για την πρωτιά που κατέγραψε στο ΕΠΑΛ Καλλονής η Χριστιάννα (Χρύσα-Άννα) Χατζηδημητρίου από τα Παράκοιλα με 17.960 μόρια και τον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας, λέει στο «Ε»: «Τα κατάφερα! Ελπίζω να περάσω Φυσικοθεραπεία Αθήνας. Είναι το όνειρό μου από τη Β΄ Γυμνασίου. Θα ήθελα να ασχοληθώ με την παιδο-φυσικοθεραπεία γιατί θέλω να δουλέψω με τα παιδιά».


Η Παναγιώτα Παχού

Με 17.750 μόρια ακολουθεί η Παναγιώτα Παχού από τα Βασιλικά, επίσης από τον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας, που θέλει να περάσει σε στρατιωτικές σχολές: «Τα μαθηματικά με δυσκόλεψαν αρκετά, αλλά και όλη η χρονιά ήταν λίγο δύσκολη. Πρώτη φορά διάβαζα τόσο πολύ».


Ο Θεοφάνης Παπάζογλου

Σε σχολή Πληροφορικής ή Μηχανικών Αυτοματισμού Πειραιά στοχεύει ο Θεοφάνης Παπάζογλου από τη Λαφιώνα και τον τομέα Πληροφορικής, με 17.340 μόρια: «Πιστεύω ότι, αν πέσουν λιγάκι οι βάσεις, θα τα καταφέρω. Ήταν δύσκολη χρονιά και έκανα φροντιστήριο μόνο μέσω διαδικτύου».

 

 
Η Στυλιανή-Άννα Μοιρασγεντή

Μετά την Αργυρώ-Ιωάννα Καμπέρου (17.175 μόρια) ακολουθεί η Στυλιανή-Άννα Μοιρασγεντή με 16.800 μόρια από το Λισβόρι και τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας. «Ελπίζω να περάσω στη Νοσηλευτική». Ακολουθούν η Πηνελόπη Πλουμή από τον ίδιο τομέα και ο Χρήστος Ιντζιρτζής από την Ειδικότητα Οχημάτων του τομέα Μηχανικών.

 

  

ΕΠΑΛ Γέρας


Ο Μάριος Καράκοντης

Τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, αλλά τα κατάφερε να έρθει πρώτος σε βαθμολογία στο Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας, μοιράστηκε με το «Ε» ο Μάριος Καράκοντης, που συγκέντρωσε 17.745 μόρια από τον ηλεκτρολογικό τομέα: «Κουράστηκα, στερήθηκα πάρα πολλά πράγματα και περιόρισα τις εξόδους μου πολύ. Παλιότερα δεν διάβαζα τόσο, οπότε ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Θα μ’ ενδιέφερε να περάσω στη Σχολή Πυροσβεστών ή στα ΤΕΦΑΑ».

Ακολουθούν η Μαρία Βουλγέλη από τον τομέα Πληροφορικής, ο Ευστάθιος Γιασάς από την ειδικότητα οχημάτων και ο Άγγελος Καραβατάκης από τον τομέα Πληροφορικής.

 

 

ΕΠΑΛ Πλωμαρίου


Ο Κωνσταντίνος Ζηραγκάκης

Πρώτος από το Επαγγελματικό Λύκειο Πλωμαρίου αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμπέτσος από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, απόφοιτος προηγούμενης χρονιάς με 16.400 μόρια. Με 16.040 μόρια ο Κωνσταντίνος Ζηραγκάκης από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας δήλωσε χαρούμενος για τη βαθμολογία του στην εφημερίδα μας και θέλει να περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, αλλά σκέφτεται και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: «Είναι η πρώτη φορά που δίνω και δεν είχα ξαναβιώσει τόσο δύσκολη χρονιά. Ειδικά στην αρχή, μετά βρήκα τον δρόμο μου». Ακολουθούν στη βαθμολογία η Μυρσίνη Ευαγγελινέλη και ο Παναγιώτης Κατωτριώτης.

  

 

 

Ενώ αναμένεται ειδική ποσόστωση λόγω σεισμού

 

Τέλος αγωνίας και στα ΓΕΛ από Δευτέρα

 

Από το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιείται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν ως εξής:

Τη Δευτέρα 10-7-2017, περί τις 13:00 μ.μ., θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των ΓΕΛ. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ την αντίστοιχη μέρα) θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017, όπως όλοι οι υποψήφιοι. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η πολιτική ηγεσία μεριμνά για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να αποδοθεί ειδικό ποσοστό θέσεων αριθμού εισακτέων για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις κατά περίπτωση δυσμενείς συνθήκες που υπέστησαν λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 16:03
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top