Ο νέος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Δημήτρης Βούλγαρης

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Βούλγαρης Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Βούλγαρης

Βούλγαρης: «Προτεραιότητα μου είναι η κατά το δυνατόν χρηστή διοίκηση »

25/07/2022 - 10:00 Ενημερώθηκε 25/07/2022 - 09:35

«Προτεραιότητα μου είναι η κατά το δυνατόν χρηστή διοίκηση» αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ε» που αναλαμβάνει καθήκοντα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Ο κ. Βούλγαρης απαντώντας στο «Ε» για τους στόχους που θέτει με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων αναφέρει: «Αρχικά, να σας πω πως στόχος μου είναι η κατά το δυνατόν χρηστή διοίκηση και μέριμνα ενός εξαιρετικά κρίσιμου και νευραλγικού διοικητικού και οργανωτικού πεδίου όπως είναι η εκπαίδευση, η οποία πια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό,  δείχνει να απαιτεί ιδιαίτερα στις μέρες μας, εξαιρετικά πολύπλοκους και πολυεπίπεδους χειρισμούς  με πρόταγμα τον άνθρωπο που συνδέεται με τη μάθηση, την προσαρμογή, το ευ ζην, τις δημοκρατικές αρχές, τη συμμετοχικότητα, την πολιτισμική αποδοχή και τη συλλειτουργία» τονίζει και προσθέτει ακολούθως: «Τα παραπάνω, αφορούν σε μαθήτριες και μαθητές, στους γονείς τους, σε εκπαιδευτικούς, διοικητικούς υπαλλήλους,  καθώς και σε πλήθος ακόμα προσώπων και φορέων που θα αποζητήσω τη συνεργασία και την επικουρία τους στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνω» και ολοκληρώνοντας αναφέρει: «Δευτερογενώς στόχος μου είναι η οργάνωση και η δομική ευελιξία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ώστε να γίνει περισσότερο αποδοτική, αποτελεσματική, παραγωγική, προαγωγική και ευέλικτη τόσο στη λήψη των αποφάσεων όσο και στη διεκπεραίωση της λειτουργίας και της επίλυσης των προβλημάτων. Τέλος, θα πρέπει να καταστήσω σαφές ότι στοχεύω όλα τα παραπάνω να επιτευχθούν, κατά το δυνατό, με επίκεντρο το μαθητή, τον εκπαιδευτικό, τον γονιό και γενικά τον έλληνα πολίτη».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε μία αναφορά στις περγαμηνές του νέου Διευθυντή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου, Δημήτρη Βούλγαρη.

Ο Δημήτρης Βούλγαρης σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Δ.Δ.Ε. του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. και πήρε Πτυχίο Διετούς Μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή.

Μάλιστα με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α., απ’ όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Διδακτορικό Δίπλωμα στον Τομέα της Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Κατέχει, επίσης Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κοινωνιολογία.

Στην συνέχεια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής Σχολικών Μονάδων στην Αθήνα και στη Μυτιλήνη. Επί δύο θητείες διετέλεσε Διευθυντής του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) Μυτιλήνης, καθώς και επί σειρά ετών Σχολικός Σύμβουλος 1ης και 2ης Περιφέρειας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Επιπροσθέτως δίδαξε επί σειρά ετών στην Μετεκπαίδευση των Εκπαιδευτικών  του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. τα γνωστικά αντικείμενα Ψυχολογία γλώσσας και επικοινωνίας, Αναγνωστικές δυσκολίες - Ψυχογλωσσική θεώρηση, Μαθησιακές δυσκολίες και αντιμετώπισή τους, Παιδαγωγική και Διδακτική των προσώπων με προβλήματα λόγου και ομιλίας, και στην ΑΣΠΑΙΤΕ Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και διεξαγωγή, ως επιμορφωτής, σε πλείστα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υ.ΠΑΙ.Θ, του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α, του Παν/μίου Αιγαίου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,  του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Ο.Ε.Π.Ε.Κ., του Κέντρου Εκπαιδευτής Έρευνας, του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου και των Π.Ε.Κ.. Στο βιογραφικό του, επίσης, συγκαταλέγονται πλήθος διαλέξεων σε Σεμινάρια, Ημερίδες και Εισηγήσεις σε Συνέδρια.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται βιβλία, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και αρθρογραφία σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey