Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και τη στάση σε ζητήματα αξιολόγησης

«Δεν υλοποιούμε καμιά δράση σε σχέση με την αξιολόγηση»

09/09/2022 - 10:00 Ενημερώθηκε 09/09/2022 - 12:44

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου, κοινοποίησε δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει τα μέλη της για τη στάση της στα ζητήματα αξιολόγησης και σχετικά με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Σε αυτό αναφέρει τα ακόλουθα:

Απαντώντας σε ερωτήματα εκπαιδευτικών και επειδή στα σχολεία μας γίνεται συζήτηση για τα θέματα αυτά, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Σε σχέση με τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις επόμενες μέρες, προχωράμε κανονικά με όλα όσα κάνουμε κάθε χρόνο (κατανομή εξωδιδακτικών εργασιών κλπ). Δεν υλοποιούμε καμιά δράση σε σχέση με την αξιολόγηση και ζητάμε από τους Διευθυντές/ντριες να μην προχωρήσουν σε ορισμό μεντόρων, σχολικών συντονιστών κ.τ.λ. και να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που έχουν ακόμα και από το ΦΕΚ (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ.
  2. Καλούμε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τη συλλογική αυτή στάση, να μη δεχτούν να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά και να ενημερώνουν το Δ.Σ. για κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας, ώστε να παρεμβαίνουμε, ως ΕΛΜΕ, αποφασιστικά. Να μην αποδεχτούν τη συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι σύλλογοι διδασκόντων είναι αυτοί που μπορούν με συλλογικό τρόπο να εμπνέουν, να βοηθούν, να στηρίζουν όλους τους συναδέλφους.
  3. Να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση των εκπαιδευτικών ομίλων στη βάση της προαιρετικότητας. Δεν θα αποδεχτούμε άλλες απλήρωτες εργασίες εκτός ωραρίου, ούτε βέβαια θα πουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας για τα «καθρεφτάκια» μορίων «αξιολογήσεων» και «καριέρας».
  4. Ζητάμε από τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση, ώστε να διαμορφωθεί συλλογική ενιαία στάση στον Κλάδο και γι’ αυτά τα ζητήματα και να προκηρύξουν απεργία-αποχή από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης να ενταχθούν και οι διατάξεις για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές.
  5. Τις επόμενες μέρες και ανάλογα με τη στάση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Λέσβου θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση για τη στάση που κρατάμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Συσπειρωμένοι/ες στο Σωματείο μας, θα συνεχίσουμε χωρίς συμβιβασμούς τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικής στάσης .

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey