Οι ανακοινώσεις της Διοίκησης της ΔΥΠΑ κατά την διάρκεια εθελοντικής δράσης

H Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Εκπαίδευσης και Μαθητείας της ΔΥΠΑ Μόσχα Στασού H Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Εκπαίδευσης και Μαθητείας της ΔΥΠΑ Μόσχα Στασού Φωτογραφία: Ελένη Γαλάνη

Αναμένονται νέα τμήματα για τον πρωτογενή τομέα στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης

07/03/2023 - 09:00 Ενημερώθηκε 07/03/2023 - 14:31

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων τμημάτων στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Μυτιλήνης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) άρρηκτα συνδεδεμένων με τον Πρωτογενή Τομέα ανακοίνωσε η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Εκπαίδευσης και Μαθητείας της ΔΥΠΑ Μόσχα Στασού. Της ανακοίνωσης αυτής είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγο Κουφέλο, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου, Παναγιώτη Κατσαβελλη και τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης, Αθανάσιου Ιατρίδη.

Όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Κουφέλο όσο και από τον κ. Κατσαβέλλη σε δηλώσεις τους στο «Ε» η «μηχανή» του πρωτογενούς τομέα παραγωγής προκειμένου να κινηθεί δυναμικά θα πρέπει να έχει εκπαιδευμένους «μοχλούς». Σε αυτό το πλαίσιο συνηγορεί η εκπαίδευση όλων εκείνων των κατοίκων της Λέσβου που θέλουν να απασχοληθούν στο πρωτογενή τομέα. Μάλιστα μνημονεύθηκε το νεοϊδρυθέν τμήμα Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν δύο περίπου χρόνια. Οι ανάγκες όπως αναφέρθηκε από τους κ.κ. Κουφέλο και Κατσαβέλλη, τις οποίες μετέφεραν στην διοίκηση της ΔΥΠΑ, εστιάζονται στους τομείς της Αλιείας, της Ζωοτεχνίας και των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

Σημειώνεται ότι τόσο η κα Στασού όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πειραιώς και Νήσων της ΔΥΠΑ, Στασινός Γκούνης ήρθαν στη Λέσβο στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης με τίτλο : «ΔΥΠΑ - Humanity Greece στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες της Μυτιλήνης» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.

Στις δηλώσεις της η κα Στασού για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ομιλίας: «Με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουφέλο συζητήσαμε το ενδεχόμενο να εμπλουτίσουμε την Σχολή Μαθητείας της Μυτιλήνης με τμήματα που συνδέονται άρρηκτα με τον πρωτογενή τομέα της Λέσβου». Κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης, Πανάγος Κουφέλος, είπε: «Εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε περήφανοι που υπάρχει στην Λέσβο αυτή η κοιτίδα μόρφωσης και γνώσης που ονομάζεται ΕΠΑΣ Μαθητείας Μυτιλήνης γιατί παράγει ανθρώπους με εμπειρία που συντελεί θετικά στην οικονομία των νησιών μας. Με τον κ. Γκούνη και την κα Στασού μιλήσαμε για κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που θα ήθελα να γνωρίζετε είναι ότι θα είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστεί για να προάγουμε τον πρωτογενή τομέα».

Κατσαβέλλης: «Αρωγός το ΓΕΩΤΕΕ»

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης στην διάρκεια της ομιλίας του είπε: «Με τον κ. Ιατρίδη γνωριστήκαμε πριν τρία χρόνια όταν ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο προσπάθησε και προσπαθεί συνέχεια ούτως ώστε το τμήμα αυτό να εδραιωθεί και να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως στις προθέσεις της Διοίκησης είναι να εμπλουτίσουν την ΕΠΑΣ Μαθητείας Μυτιλήνης με νέο τμήμα που αφορά τον Πρωτογενή Τομέα και το ΓΕΩΤΕΕ θα είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey