ΕΛΜΕ: Να απομακρυνθεί ο Μακρυπούλιας από τη θέση του διευθυντή και το χώρο της εκπαίδευσης

09/02/2017 - 20:18

Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια  με θύματα  μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. 

Με αφορμή: α) δημοσιεύματα του τύπου β) την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης με αναστολή ιδιοκτήτη του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου της πόλης της Μυτιλήνης για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» καθώς και την εμπλοκή στη συγκεκριμένη δίκη του Διευθυντή του σχολείου ως μάρτυρα υπεράσπισης και γ) αφού πήρε υπόψη της άμεσες μαρτυρίες γονέων η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε τα παρακάτω:
«Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια με θύματα μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε ότι βασικό καθήκον των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη ή με παραμέληση να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν.
Να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι: α) και στο παρελθόν έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί.(http://elmeles.blogspot.gr/2015/05/1.html#more) και β)Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το σωματείο μας.

Η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ζητά:
Να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τον ιδιοκτήτη του κυλικείου για την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους.
Να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης,(ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε ο Διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε «τα έργα του» και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του. Ζητάμε την απομάκρυνσή του από τη θέση του Δ/ντή του Σχολείου και από το χώρο της Εκπαίδευσης. Οφείλει επίσης η Δ/νση Δ/Βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».

 

 

Την απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια, αλλά και από το χώρο της Εκπαίδευσης ζητά η ΕΛΜΕ Λέσβου. Σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή της την Τετάρτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης να κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων τον κυλικειούχο του σχολείου για σεξουαλική προσβολή ανήλικων μαθητριών, η ΕΛΜΕ αποφάσισε να δράσει.

Μάλιστα ενημερώθηκε και από τους γονείς της μαθήτριας, αλλά και από άλλους γονείς του σχολείου για διάφορα περιστατικά, τα οποία όπως επισημαίνουν οι γονείς είχαν καταγγελθεί στο διευθυντή του σχολείου, αλλά ‘συναντήσαμε την αδιαφορία του». Επίσης ενημερώθηκε για την εμπλοκή του διευθυντή του σχολείου ως μάρτυρα υπεράσπισης του κυλικειούχου και τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια  με θύματα  μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε  ότι βασικό  καθήκον των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία  των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη  ή με παραμέληση  να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν.»

Διαβάστε εδώ, προηγούμενα σχετικά άρθρα του 'Ε": Ποιοι γνώριζαν και αδιαφορούσαν;

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για τη στάση του Β. Μακρυπούλια

Εκτός σχολείου ο κυλικειούχος

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης

 

Δικαίωση ζητούν οι γονείς

Στην πρώτη –άνευ απαρτίας- γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, γονείς μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης τόνισαν στους παρευρισκόμενους ότι «ο διευθυντής γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε και μάλιστα, ενώ είχαν γίνει οι συστάσεις, έκανε τα παιδιά να νιώθουν άσχημα για τη δική τους συμπεριφορά, αντί για του κυλικειούχου, επιχειρώντας να τους πείσει, σώνει και ντε, να ψωνίζουν από το δικό του κυλικείο. Με την όλη κάλυψη των περιστατικών έως σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχει επιβαρυνθεί η ψυχολογία τους. Ζητούμε δικαίωση!»

Για το θέμα του κυλικειούχου, που η ΕΛΜΕ ζητά την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους, υπενθυμίζουμε, όπως αποκάλυψε το «Ε» ότι καταγγέλθηκε η σύμβαση. Μάλιστα για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, όπου ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Λέσβου, στην οποία υπάγεται η αρμοδιότητα του κυλικείου, Μιχάλης Ταμβακέλλης είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, οι γονείς θέτουν ένα σημαντικό ζήτημα. Τον Μάρτιο του 2012 «είχαμε ενημερώσει σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής τα περιστατικά, τις καταγγελίες, ότι κατατέθηκε μήνυση και ότι σημειώθηκε νέο περιστατικό παρενόχλησης. Κανένας από τη σχολική επιτροπή δεν ήξερε να ενημερώσει τα νέα πρόσωπα; Δεν υπάρχουν πρακτικά για τέτοια ζητήματα;»

 

Εκπαίδευση και Δικαιοσύνη

Εκτός των προαναφερθέντων, η ΕΛΜΕ ζητά «να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης,(ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε  ο Διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως  έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε «τα έργα του» και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του.

Οφείλει επίσης  η Δ/νση Δ/Βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».

 

«Εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις»

Τέλος η ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθυμίζει παλιότερη καταγγελία της για τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Δ/ντή, «γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί.» Μάλιστα μετά το σχετικό ψήφισμα- καταγγελία  ο Β. Μακρυπούλιας αποχώρησε από το σωματείο της ΕΛΜΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey