«Προχωρούμε στις δέουσες ενέργειες» λέει στο «Ε» η Αν. Τσολερίδου

Ενώπιον του εισαγγελέα για την υπόθεση bullying

19/11/2015 - 16:03

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν χτες το μεσημέρι οι δύο οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση της καταγγελίας για σχολικό εκφοβισμό που ανέδειξε χτες με ρεπορτάζ η εφημερίδα μας, αλλά και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρου.

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν χτες το μεσημέρι οι δύο οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση της καταγγελίας για σχολικό εκφοβισμό που ανέδειξε χτες με ρεπορτάζ η εφημερίδα μας, αλλά και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ε» η μητέρα που προχώρησε σε καταγγελία για την κόρη της τόσο στο σχολικό σύμβουλο και τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και στον Σύλλογο Γονέων, για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά εκφοβισμού που της έχει περιγράψει το παιδί της, από άλλο παιδί στην ίδια τάξη, ο εισαγγελέας άκουσε και τις δύο πλευρές και προχώρησε σε συστάσεις.

Υπάρχουν και προσωπικά;
Από την πλευρά μας, χτες το πρωί μιλήσαμε με την κ. Τσολερίδου, η οποία όταν ερευνούσαμε το θέμα, δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί μας και μας είπε: «Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Η υπηρεσία έχει λάβει γνώση και θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες».

Αναζητήσαμε εκ νέου τη διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Μακρή, όπως και την προηγούμενη μέρα, και εκπαιδευτικός του σχολείου στο Σκουτάρο, μας είπε ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα και για το ότι το «Ε» από την πρώτη μέρα ζητά τη δική της άποψη. Αφήσαμε ξανά τηλέφωνο επικοινωνίας, αλλά έως χτες το απόγευμα δεν επικοινώνησε η διευθύντρια μαζί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας, αλλά όχι επισήμως, μεταξύ των δύο οικογενειών έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν και περισσότερες διαφορές επί προσωπικού. Μάλιστα μας αναφέρθηκε ότι αυτές θα αναδειχτούν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης και ότι θα αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα σχολικού εκφοβισμού.

Όσο, όμως κανείς από την άλλη πλευρά δεν προχωρά σε επίσημες δηλώσεις, προς το παρόν δεν μπορούν να εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα, ειδικά εφόσον η υπόθεση έφτασε και έως την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Εξάλλου ο ρόλος του Τύπου δεν είναι να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να κάνει «δίκη» με αντιδίκους και για τα προσωπικά που πιθανόν να υπάρχουν πίσω από την υπόθεση, αλλά να δημοσιοποιήσει ένα περιστατικό που συμβαίνει στο σχολείο και έχει προκαλέσει, όπως αποδεικνύεται και από το ρεπορτάζ, τέτοια αναστάτωση στην σχολική κοινότητα.

Η μητέρα επιμένει
«Προσπαθούν να βγάλουν το παιδί μου προβληματικό», μας ανέφερε χτες η μητέρα, εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης. «Η άλλη πλευρά επιχειρεί να αποδείξει ότι το παιδί μου έχει εμμονές με το άλλο παιδί και ότι δεν έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό από το τελευταίο.

Μα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, για ποιο λόγο να ξεγυμνώσω όλη μου την οικογένεια και να αναφερθώ ακόμα και στο ιατρικό ιστορικό του παιδιού; Ειλικρινά, αν δεν έβλεπα το παιδί μου να ταλαιπωρείται και να ζει καθημερινά έναν εφιάλτη γυρνώντας με κλάματα από το σχολείο, γιατί το άλλο παιδί τη φωνάζει “μολυσμένη” και τη βρίζει, δεν θα έφτανα ως εδώ.

Αν ήταν απλώς κάτι παιδιάστικο, επίσης, θα είχε λυθεί. Ή ακόμα κι αν προκαλούσε το δικό μου παιδί, θα δεχόμουν οι γονείς του άλλου παιδιού να μου εξηγήσουν και να μιλήσω στην κόρη μου, όπως συζητώ όλα τα θέματα μαζί της.

Αλλά δεν βλέπω η άλλη πλευρά να παραδέχεται τίποτα, παρά μόνο να κατηγορεί την κόρη μου για να τη βγάλει προβληματική. Φέτος είμαστε στη δεύτερη χρονιά που συνεχίζεται το μαρτύριο για το παιδί μου και θέλω να λάβει τέλος», κατέληξε.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey