Από τη Δευτέρα μεταφέρονται με ταξί στο Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου

Λύση στη μεταφορά των νηπίων

04/04/2012 - 18:56

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των νηπίων από την Πλάκα και την Παναγιά στο Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες και από τη Δευτέρα τα νήπια μεταφέρονται κανονικά με ταξί.

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των νηπίων από την Πλάκα και την Παναγιά στο Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες και από τη Δευτέρα τα νήπια μεταφέρονται κανονικά με ταξί.

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η μεταφορά των νηπίων με ταξί για περισσότερες από 20 μέρες, προέκυψε από την άρνηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία δεν υπέγραφε τη βεβαίωση εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς των νηπίων με ταξί. Απόρροια, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να μην μπορεί να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο μεταφορικό έργο ώστε να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ταξί, ακόμη και από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μετά τη συγχώνευση των Νηπιαγωγείων Πλάκας και Παναγιάς με το Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου.

Κατόπιν του προβλήματος που είχε προκύψει, οι Ιδιοκτήτες Ταξί είχαν σταματήσει τη μεταφορά των νηπίων και τα μικρά παιδιά έμεναν στο σπίτι και για πολλές μέρες μακριά από το σχολείο, καθώς ήταν αδύνατη η μεταφορά τους με λεωφορεία - και για λόγους ασφαλείας, αλλά κυρίως για τη μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία τους, καθώς θα έπρεπε να ξυπνούν νωρίς το πρωί και στη συνέχεια να περιμένουν για αρκετή ώρα το λεωφορείο τού ΚΤΕΛ, που μετέφερε και τους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

Δε γνώριζε το πρόβλημα
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, είχε δηλώσει ότι δε γνώριζε το πρόβλημα και ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς τα δύο αυτά χωριά. Για αρκετές μέρες συνεχίστηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σάββα Βαρελτζή, ο οποίος ζητούσε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των νηπίων.

Η λύση δόθηκε μετά από παρέμβαση του κ. Βαρελτζή στη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αδαμαντία Κοντέλλη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα δίνοντας τη βεβαίωση για την εκτέλεση του συγκεκριμένου μεταφορικού έργου.

Ο κ. Βαρελτζής, μιλώντας στο «Ε», τόνισε: «Η κ. Κοντέλλη συμπεριφέρθηκε ως εκπαιδευτικός και μας έδωσε άμεση λύση στο πρόβλημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, να συμπεριφερόμαστε μίζερα, να στυλώνουμε τα πόδια μας και να δημιουργούμε, αντί να επιλύουμε, προβλήματα. Δεν μπορεί να κοιτάζουμε το γράμμα του νόμου και να χάνουμε την ουσία, και η κ. Τσολερίδου θα έπρεπε αυτό να το έχει αντιληφθεί.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey