Αρίστευσε ξανά το 2ο ΕΠΑΛ!

03/07/2014 - 15:15

Μετά κόπων και… βασάνων αναρτήθηκαν χτες το μεσημέρι στα επαγγελματικά λύκεια του νομού τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Α στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά κόπων και… βασάνων αναρτήθηκαν χτες το μεσημέρι στα επαγγελματικά λύκεια του νομού τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Α στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Για ακόμα μια χρονιά, τα φώτα πέφτουν στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, που σημείωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες. Το «Ε» δημοσιεύει σήμερα τα ονόματα των 50 πρώτων σε βαθμολογία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, και φιλοξενεί δηλώσεις των πρώτων ανά επαγγελματικό λύκειο του νομού.

Αν και αρκετοί υποψήφιοι έμαθαν από το βράδυ της Τρίτης τα αποτελέσματα και τους βαθμούς τους λόγω του ότι διέρρευσε ότι αναρτήθηκαν νωρίτερα στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα επίσημα αποτελέσματα και η ανάρτησή τους στα ΕΠΑΛ παρουσίασε τους ακριβώς αντίθετους ρυθμούς. Σύμφωνα με το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Κοντάρα, η μεταφορική εταιρεία που είχε αναλάβει να παραδώσει το σύνολο των βαθμολογιών των ΕΠΑΛ στην αρμόδια Διεύθυνση, συνάντησε αρκετά προβλήματα κατά τη διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ΕΠΑΛ να παραλάβουν τα επίσημα στοιχεία μετά τη 1:30 χθες το μεσημέρι.

Τα χαμόγελα για άλλη μια φορά «γέμισαν» το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πρωτιές. Μια ματιά στον πίνακα με τους 50 πρώτους σε βαθμολογία, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι περίπου 20 θέσεις ανήκουν στο συγκεκριμένο σχολείο, γεγονός για το οποίο χάρηκε ιδιαίτερα ο διευθυντής του, Γιώργος Τσιτσέλλης. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκεντρώνει ο μαθητής Μανώλης Αϊβαλιώτης με 1.958 μόρια και ακολουθεί η Μαρία Σγουρέλλη, επίσης από το 2ο ΕΠΑΛ, με 1.925,5 μόρια. Η Μαρία από τον Τομέα Υγείας - Πρόνοιας δεν έχει αποφασίσει, όπως μας είπε, ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη. Ωστόσο, «κατευθύνεται» προς τη Φυσικοθεραπεία.

 


Μανώλης Αϊβαλιώτης, ο πρώτος των πρώτων!
Πρώτη επιλογή, η Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας

Με τρία 20άρια στα Μαθηματικά, την Ανατομία και την Παθολογία, ο Μανώλης Αϊβαλιώτης θεωρείται φαβορί για τον Τομέα Υγείας - Πρόνοιας, καθώς η συνολική του βαθμολογία αγγίζει… την τελειότητα. Όπως μας εξηγεί, στην Α΄ λυκείου ήταν σε γενικό λύκειο, αλλά η βαθμολογία 16,5 που έλαβε στο τέλος της χρονιάς, του έπεσε… βαριά και αισθάνθηκε απογοητευμένος. Έτσι, και επειδή του άρεσε η Νοσηλευτική και τα μαθήματα, πήγε στο 2ο ΕΠΑΛ. Και δεν του βγήκε σε κακό. Στόχος του τώρα είναι η Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας Θεσσαλονίκης.

«Κάθε επιτυχία στη ζωή προϋποθέτει σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Σε όλη τη μαθητική μου πορεία είχα μάθει να εργάζομαι μεθοδικά και συστηματικά, ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια του λυκείου, που είναι καθοριστικά της επιτυχίας. Το 2ο ΕΠΑΛ απ’ όπου αποφοίτησα, προετοιμάζει κατάλληλα τους μαθητές, δίνοντάς τους τις σωστές κατευθύνσεις στα μαθήματα που κρίνουν την επιτυχία του καθενός», επεσήμανε. Σχολιάζοντας τις επιτυχίες του Σχολείου του, προσέθεσε: «Ευχαριστώ τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων, που μας χάραξαν τη σωστή πορεία μελέτης ώστε να φτάσουμε στην κορυφή της επιτυχίας, Επίσης ευχαριστώ τους γονείς μου που μου συμπαραστάθηκαν και με τόνωσαν ηθικά. Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα τη μητέρα μου που καρτερικά μού έμαθε το σωστό τρόπο μελέτης. Τέλος, εύχομαι καλή πρόοδο στους επιτυχόντες συμμαθητές μου».

 

Ευαγγελία Χρυσάφη, ΕΠΑΛ Πλωμαρίου
«Ενδιαφέρομαι για την έρευνα»

Υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και η πρώτη στο σχολείο της Ευαγγελία Χρυσάφη, με 1.890 μόρια, από τον Τομέα Γεωπονίας. «Αφού πήγα σε γενικό λύκειο στην Α΄ λυκείου, επέλεξα στη συνέχεια το ΕΠΑΛ γιατί δε με ενδιαφέρουν οι ανώτατες σχολές, αλλά τα τμήματα που ασχολούνται με την έρευνα», δηλώνει στην εφημερίδα μας, επισημαίνοντας ότι «έριξε» πολύ διάβασμα και πήγαινε αρκετές ώρες φροντιστήριο. Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, στην οποία σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα και τις βάσεις εισαγωγής, «περνά» πολύ άνετα, καθώς έχει πολύ μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης.

 

Αντωνία Κηπουρού, 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
«Διάβαζα αρκετά»

Η Αντωνία Κηπουρού, πρώτη σε βαθμολογία από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης και με 1.793 μόρια, μιλώντας στο «Ε» ανέφερε: «Διάβαζα αρκετά γιατί ήθελα να τα πάω καλά. Στην Α΄ λυκείου ήμουν στο γενικό λύκειο και μετά άλλαξα». Η Αντωνία ήταν στον Τομέα Δομικών Έργων και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επιλογές ως προς το τι θα δηλώσει πρώτα στο μηχανογραφικό της. «Σκέφτομαι ή ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη ή Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών-ΣΕΛΕΤΕ στην Αθήνα».

 

Αθηνά Αϊβαλιώτη, ΕΠΑΛ Καλλονής
«Η Μαιευτική είναι ο στόχος μου»

Πρώτη σε βαθμολογία στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής αναδείχτηκε η Αθηνά Αϊβαλιώτη από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας. «Το ήθελα από πέρσι και το είχα βάλει στόχο να περάσω στη Σχολή Μαιευτικής. Γι’ αυτό και διάβαζα πολλές ώρες τη μέρα καθημερινά. Ευτυχώς, νομίζω ότι με τα μόρια που συγκέντρωσα, περνάω και είμαι πολύ χαρούμενη».

 

Αναστασία Φρατζόγλου, ΕΠΑΛ Γέρας

«Ελπίζω να πέσουν οι βάσεις»

Η Εργοθεραπεία και η Βρεφοκομία είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές της Αναστασίας Φρατζόγλου, η οποία ήρθε πρώτη σε βαθμολογία στο Σχολείο της, με 1.381 μόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αναστασία ήταν ανέκαθεν καλή μαθήτρια, ενώ φέτος ήταν και σημαιοφόρος στο Σχολείο της. «Μου φάνηκε ότι ήταν αρκετά αυστηροί οι εξεταστές. Ελπίζω να πέσουν οι βάσεις. Ακόμα όμως δεν ξέρω ποια θα είναι η πρώτη μου επιλογή, χρειάζεται αρκετή σκέψη».

 

Δημήτρης Κουκούμης, ΕΠΑΛ Μούδρου
«Δεν έχω αποφασίσει»

Αναποφάσιστος δηλώνει στο «Ε» ο Δημήτρης Κουκούμης, ο πρώτος σε βαθμολογία του Επαγγελματικού Λυκείου Μούδρου. Ο Δημήτρης συγκέντρωσε 1.656 μόρια από τον Τομέα Γενικής Μηχανολογίας. «Είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές. Σκέφτομαι ή ΤΕΙ Οχημάτων Θεσσαλονίκης η ΣΕΛΕΤΕ-Εκπαιδευτικών Μηχανικών, αλλά θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πρώτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σάββας Τσαπτσίνος, ΕΠΑΛ Μύρινας
«Σε δίλημμα»

Μέχρι τις 14 Ιουλίου είναι η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών και η προθεσμία δίνει μία άνεση στους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και στο Σάββα Τσαπτσίνο, που συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια (1.573) στο Επαγγελματικό Λύκειο Μούδρου. «Ήμουν στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και τώρα βρίσκομαι σε δίλημμα. Σκέφτομαι να δηλώσω Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Λογιστική», ανέφερε στο «Ε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey