Οι κινητοποιήσεις απέτρεψαν την αξιολόγηση

20/06/2014 - 21:33

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Λήμνου απέτρεψαν τη διεξαγωγή των σεμιναρίων αξιολόγησης που θα γινόταν την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Μύρινα.

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Λήμνου απέτρεψαν τη διεξαγωγή των σεμιναρίων αξιολόγησης που θα γινόταν την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Μύρινα.

Τα σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου, για τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων, των ΕΠΑΛ και των λυκείων της Λήμνου, όπου και θα τους γινόταν ενημέρωση για το πώς θα εφαρμόσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο διοργάνωσε διήμερο κινητοποιήσεων και κάλεσε σε συμμετοχή στήριξης στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αργύριος Μοσχίδης» και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Στέλλα Μανουσογιωργάκη, δήλωσε: «Δάσκαλοι και καθηγητές απέτρεψαν τη διεξαγωγή τους και κανείς διευθυντής δεν μπήκε τελικά!

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των συνδικάτων του νησιού που παρευρέθηκαν στη διαδήλωση, καθώς και τους γονείς και τους πολίτες της Λήμνου που ήταν εκεί.

Δε θα αφήσουμε να υποβαθμίσουν κι άλλο τα σχολεία μας!»
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μαδυτινός, αναφέρθηκε στην επιτυχία των κινητοποιήσεων, τονίζοντας: «Με σωστή οργάνωση και με συνεργασία όλων των φορέων καταφέραμε να αποτρέψουμε τη διεξαγωγή των σεμιναρίων αξιολόγησης».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου με επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς, χαιρετίζει τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε και απέτρεψε το σεμινάριο για την αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας: «Με την αγωνιστική στάση τους έστειλαν μήνυμα και από τη Λήμνο σε κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, ότι ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος με το μανδύα της αξιολόγησης σε σχολεία και Δημόσιο δε θα περάσει».

Ο Σύλλογος «Αργύριος Μοσχίδης» καλεί τους διευθυντές για άλλη μια φορά να σεβαστούν το καταστατικό και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του Συλλόγου και να μη συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση μέσω του διαδικτύου.

«Μαζικοποιήστε και δυναμώστε τη συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας! Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!», τονίζουν οι Δάσκαλοι της Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey