Μέσα για μάθημα οι μαθητές των ΕΠΑΛ

25/04/2014 - 15:18

Στα θρανία περνούν τρεις μέρες από τις πασχαλινές τους διακοπές οι μαθητές και οι μαθήτριες των επαγγελματικών λυκείων, προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων.

Στα θρανία περνούν τρεις μέρες από τις πασχαλινές τους διακοπές οι μαθητές και οι μαθήτριες των επαγγελματικών λυκείων, προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Παρά τη «διευκόλυνση» που προσέφερε στους καθηγητές η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας, η καθεμιά για προχτές, χτες και σήμερα, εκείνοι δεν απείργησαν κατά συντριπτική πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, μόνο ένας καθηγητής ΕΠΑΛ συμμετείχε στις στάσεις εργασίας και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

τσι, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που είχε εκδοθεί μία εβδομάδα πριν τις σχολικές διακοπές τού Πάσχα το 1ο, αλλά και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης άνοιξαν τις αίθουσές τους για τους μαθητές όλο το τριήμερο. Στην ίδια «μοίρα» βρέθηκαν και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής, ενώ μια μέρα λιγότερη έκαναν μάθημα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Επαγγελματικού Λυκείου Γέρας και Μούδρου, που ξεκίνησαν χτες.

Τι λέει η ΕΛΜΕ;
Το μηδαμινό ποσοστό στη στάση εργασίας θα πρέπει να προβληματίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, αλλά και τα μέλη της. Κι αυτό γιατί μόνο ένας καθηγητής συμμετείχε στις τρίωρες στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει το τοπικό σωματείο και η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Μάλιστα χαρακτήριζαν «τιμωρητική» την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, να γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι το μέτρο αφορούσε αποκλειστικά στα επαγγελματικά λύκεια και τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι ενδεχομένως να λειτουργούσαν διαφορετικά αν γνώριζαν ότι το ίδιο θα ίσχυε και για τους καθηγητές των γενικών λυκείων. «Εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτούς που μένουν μακριά, ώστε να μη χρειαστεί να αποχωριστούν τις οικογένειές τους τις ημέρες τού Πάσχα. Η απόφαση ήταν δική τους», σχολίασε στο «Ε» η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Μαρία Περδικούρη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey