Μαθήματα Αγγλικών στο Δημοτικό Σχολείο Λισβορίου

Η Τσολερίδου πάει ΣΔΟΕ

21/03/2014 - 23:24

Στο ΣΔΟΕ στέλνει έγγραφο η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, προκειμένου να ελεγχθεί αν γίνονται μαθήματα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου και με ποιο καθεστώς.

Στο ΣΔΟΕ στέλνει έγγραφο η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, προκειμένου να ελεγχθεί αν γίνονται μαθήματα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου και με ποιο καθεστώς.

Η διεύθυνση ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα αυτή την εβδομάδα, μετά από καταγγελίες γονέων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε και η εφημερίδα μας, αίθουσα του Σχολείου παραχωρείται κατά διαστήματα, προκειμένου να γίνονται μαθήματα Αγγλικών σε μαθητές. Αυτό που η Αν. Τσολερίδου επιθυμεί να διασταυρωθεί, είναι αυτό που καταγγέλλουν οι γονείς, ότι διεξάγονται μαθήματα επ' αμοιβή κι ότι χρησιμοποιείται το πετρέλαιο του Σχολείου.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε στο «Ε»: «Δε με απασχολούν οι λεπτομέρειες. Από τη στιγμή που καταγγέλθηκε κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει έλεγχος».

Ας σημειωθεί ότι το Σχολείο δε λειτουργεί πια, εφόσον συγχωνεύτηκε. Για το ρεπορτάζ, το «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, μια που τα σχολεία έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο.

Όπως διαπιστώσαμε, ο Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης, πρόεδρος του Λισβορίου, παραχώρησε την αίθουσα προκειμένου οι μαθητές να μην πηγαίνουν σε άλλα χωριά για τα αγγλικά τους. Σε σχέση με την αμοιβή της εκπαιδευτικού, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός: «Δε δίνει κανένας λεφτά. Η γυναίκα προθυμοποιήθηκε να τους κάνει μάθημα, κατεβαίνοντας από άλλο χωριό, μια φορά στις 15 μέρες, ώστε να μη χάνουν την ώρα τους οι μαθητές».

Ο Θ. Χατζηπαναγιώτης απέδωσε την όλη «φασαρία» σε συμφέροντα που κρύβουν ιδιώτες, ενώ επιπρόσθετα ξεκαθάρισε ότι δε χρησιμοποιείται στο μάθημα το πετρέλαιο του Σχολείου. Παράλληλα, υπογράμμισε: «Κανονικά θα παραχωρούσα την Αγροτολέσχη για να γίνονται τα μαθήματα, αλλά αυτή η αίθουσα είναι υπό διαμόρφωση και πρέπει να επισκευαστεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey