Έκτακτη συνέλευση της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα

Αντίστροφη μέτρηση για τους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς

21/02/2014 - 16:28

Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τους 12 εκπαιδευτικούς του νησιού και 1.850 πανελλαδικώς, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι. Στις 22 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα και ή θα τοποθετηθούν από το Υπουργείο Παιδείας σε σχολική μονάδα, ή θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τους 12 εκπαιδευτικούς του νησιού και 1.850 πανελλαδικώς, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι. Στις 22 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα και ή θα τοποθετηθούν από το Υπουργείο Παιδείας σε σχολική μονάδα, ή θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης, μετά τη διαπιστωτική πράξη που τους κοινοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2013, έχουν να αντιμετωπίσουν τη βέβαιη απόλυση τουλάχιστον 537 συναδέλφων τους και τη μετακίνηση άλλων 1.308. Κι αυτό γιατί το Υπουργείο δε σκοπεύει να τους επαναπροσλάβει και να τους επανατοποθετήσει όλους. Όσοι από τους 1.850 τοποθετηθούν, είναι μεν οι «τυχεροί» της υπόθεσης, αλλά δεν έχουν ιδέα για το ποια θα είναι η σχολική μονάδα που θα υπηρετήσουν.

Για το λόγο αυτόν και με σκοπό την αποτροπή των απολύσεων, η ΕΛΜΕ, το σωματείο των καθηγητών, καλεί έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης. Στη συνέλευση θα συζητηθεί το αγωνιστικό και απεργιακό πρόγραμμα που προτείνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μαρτίου και πενθήμερη απεργία από τις 17 έως την 21η Μαρτίου.

Επισημάνσεις
Στο μεταξύ, η κατάργηση των ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση έφερε τα πάνω - κάτω στα τεχνικά λύκεια της Λέσβου, καθώς δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί να διδάξουν στα ΕΠΑΛ τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τους Τομείς Υγείας-Πρόνοιας και Βρεφονηπιοκόμων. Τα κενά καλύφθηκαν μετά τις 8 Ιανουαρίου (!), δηλαδή στη μέση της σχολικής χρονιάς της Β΄ και Γ΄ τάξης του λυκείου.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, τόνισε στο «Ε» πως σε κάποια σχολεία του Νομού, μεταξύ άλλων στη Μύρινα και την Καλλονή, για κάποιες θέσεις εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προκηρύχτηκε θέση, αλλά όσοι δέχτηκαν, στη συνέχεια έφυγαν λόγω χαμηλού μισθού και υψηλού ενοικίου, «με αποτέλεσμα να μετράμε ακόμα κάποια κενά». Υπενθυμίζεται ότι ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας λειτουργεί για τελευταία χρονιά φέτος, και αυτό «χαριστικά» για τους μαθητές που το είχαν δηλώσει από πέρυσι και δεν μπορούν να αλλάξουν ειδικότητα.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ, Μαρία Περδικούρη και Αντρέας Μπάλλας αντίστοιχα, τον τρόπο αναπλήρωσης των καταργούμενων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Όπως επεσήμαναν στην εφημερίδα μας: «Με πολύ περίεργες διαδικασίες προσελήφθησαν οι εκπαιδευτικοί που κάλυψαν τα κενά όσων μπήκαν σε διαθεσιμότητα. Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν στον πίνακα εκπαιδευτικών.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται από την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως ωρομίσθιοι, στη συνέχεια η Διεύθυνση τους διαθέτει σε κάποιο ΙΕΚ και από κει επιστρέφουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το εργασιακό καθεστώς των ΙΕΚ, δηλαδή με μπλοκάκι, χρησιμοποιώντας απαράδεκτα νομικά τεχνάσματα.»

 

Αναβάλλεται λόγω… τσικνίσματος!

Η χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση δασκάλων και νηπιαγωγών στην Καλλονή που κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς», αναβλήθηκε λόγω… τσικνίσματος. Η συνάντηση θα γίνει την επόμενη Πέμπτη το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey