Σημαντικές αλλαγές στη χωροταξική κατανομή των μαθητών γυμνασίων της Μυτιλήνης, με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από πού θα πάρουν το απολυτήριό τους;

03/04/2012 - 19:18

Με πολλές αλλαγές όσον αφορά στη χωροταξική κατανομή των μαθητών γυμνασίων της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών, πρόκειται να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτει πλέον πιο αυστηρές βάσεις ως προς το πού θα φοιτήσει ο κάθε μαθητής και μαθήτρια, προκειμένου να διευκολύνει τόσο το έργο κάθε σχολικής μονάδας, όσο και τη διαδικασία της εγγραφής των παιδιών.

Με πολλές αλλαγές όσον αφορά στη χωροταξική κατανομή των μαθητών γυμνασίων της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών, πρόκειται να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτει πλέον πιο αυστηρές βάσεις ως προς το πού θα φοιτήσει ο κάθε μαθητής και μαθήτρια, προκειμένου να διευκολύνει τόσο το έργο κάθε σχολικής μονάδας, όσο και τη διαδικασία της εγγραφής των παιδιών.

Σύμφωνα με την απόφαση της υπηρεσίας, η σχολική περιφέρεια κάθε γυμνασίου της πόλης καθορίζεται ως εξής:

Στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα εγγραφούν οι μαθητές που προέρχονται από τις περιοχές Βαρειά - Ακρωτήρι - Ταξιάρχες - Αγία Μαρίνα - Νεάπολη - Πληγώνι - Κράτηγο - Αλυφαντά - Κέδρο και Πυργί.

Στο πρώην Πειραματικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, που θα αριθμηθεί μια και καταργήθηκε ως πειραματικό, θα εγγραφούν οι μαθητές του βόρειου τμήματος της πόλης το οποίο περικλείεται από τις οδούς Π. Κουντουριώτου, Μητροπόλεως, Ερμού, Αγίου Γεωργίου, Ιουστινιανού, Αγριτέλλη, Ζαλόγγου και Χάριτος.

Το 2ο Γυμνάσιο θα δεχτεί μαθητές του τμήματος της Μυτιλήνης που βόρεια περικλείεται από τις οδούς Π. Κουντουριώτου, Μητροπόλεως, Ερμού, Αγίου Γεωργίου, Ιουστινιανού, Αγριτέλλη, Ζαλόγγου, Χάριτος και καθορίζεται προς το νότο από τις οδούς Σμύρνης, Ναυάρχου Αποστολή, Κερκύρας και Αγ. Παντελεήμονος.

Στο 3ο Γυμνάσιο θα γραφτούν μαθητές που κατοικούν από τις τελευταίες αυτές οδούς και με κατεύθυνση προς το βορρά μέχρι τις οδούς Καραπαναγιώτη, Μητροπολίτου Ιακώβου, Θ. Χατζημιχαήλ, Σημηριώτη, Τζαμπετσή, καθώς και οι μαθητές του Κοινοτικού Διαμερίσματος Λουτρών.

Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα δεχτεί και μαθητές από τις οδούς Μ. Γαληνού, Θεοφιλοπούλου, Λαμπράκη, Ολοκαυτώματος, Διστόμου, Ασκληπιού, Χρυσομαλλούσης, Καμπά και Ε. Βοστάνη.

Τέλος, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα εγγραφούν οι μαθητές που κατοικούν από το παραπάνω ύψος, μέχρι και τις περιοχές Ακλειδιού - Κουμκό και Χάλικα.

Όσον αφορά στα Γυμνάσια Μόριας, Παμφίλων και Θερμής, θα ισχύει η χωροταξική κατανομή που ίσχυε μέχρι τώρα, μέχρι να αποφασιστεί οριστική λύση για τη μελλοντική στέγασή τους.

Πιο αυστηρός καθορισμός
Όπως εξήγησε στο «Ε» ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Βασίλης Κοντάρας, για το συγκεκριμένο σχέδιο εργάστηκε ξεχωριστή επιτροπή, που πραγματοποίησε έρευνα για τον αριθμό των μαθητών της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών και φρόντισε να υπάρχει ισόρροπη κατανομή στα απολυτήρια, εξετάζοντας παράλληλα τις οδούς πρόσβασης σε κάθε σχολική μονάδα.

«Η χωροταξική κατανομή που υπήρχε μέχρι τώρα, έπρεπε να αλλάξει λόγω ανισορροπίας που εμφανιζόταν σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά και δεδομένου του ότι δεν υφίσταται πλέον το Πειραματικό Γυμνάσιο της Μυτιλήνης, και αυτό από μόνο του σημαίνει σημαντικές ανακατατάξεις, αφού το συγκεκριμένο Σχολείο δε θα δέχεται πλέον μαθητές από όλη τη Λέσβο», δήλωσε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κοντάρας. «Έτσι, οι Διευθύνσεις θα γνωρίζουν πού θα πρέπει να στείλουν τα απολυτήρια, αλλά και οι μαθητές τής ΣΤ΄ δημοτικού, πού θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους από τη νέα χρονιά. Θεωρώ πως η νέα κατανομή δε θα δυσκολέψει τις οικογένειες, πέρα από το ότι πλέον τίθενται πιο αυστηροί όροι και δε θα μπορούν οι μαθητές να πηγαίνουν σε σχολεία της επιλογής τους. Από τη μεθεπόμενη χρονιά, πάντως, εάν υποβάλουν πρόταση άλλα σχολεία ώστε να αποκτήσουν τον τίτλο του Πρότυπου Πειραματικού, η κατανομή ενδέχεται να αλλάξει και πάλι.»

Ας σημειωθεί ότι τα απολυτήρια του δημοτικού σχολείου θα σταλούν από το κάθε δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο που το παιδί θα εγγραφεί σύμφωνα με την ισχύουσα έως τα τώρα διεύθυνση. Θα παραληφθούν δε από τα γυμνάσια κατά την εγγραφή των παιδιών τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey