Μαθήτρια από το Λύκειο Άντισσας, στην 8η θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής

Επιτυχία για τη Λέσβο

24/01/2014 - 14:29

Άλλη μια πολύ σημαντική για τη Λέσβο επιτυχία ήρθε από το χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα από μαθήτρια της Β΄ Λυκείου. Η Ευστρατία Παπουτσέλου, μαθήτρια ήδη στη Γ΄ τάξη του Λυκείου Άντισσας, κατέκτησε την όγδοη θέση στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Άλλη μια πολύ σημαντική για τη Λέσβο επιτυχία ήρθε από το χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα από μαθήτρια της Β΄ Λυκείου. Η Ευστρατία Παπουτσέλου, μαθήτρια ήδη στη Γ΄ τάξη του Λυκείου Άντισσας, κατέκτησε την όγδοη θέση στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων λυκείου. Οι μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται σε δύο χωριστές κατηγορίες, ανάλογα με την τάξη στην οποία βρίσκονται. Τόσο η δυσκολία των θεμάτων όσο και η διαδικασία του Διαγωνισμού πλησιάζουν τα πρότυπα των διεθνών ολυμπιάδων Φυσικής. Ενδεικτικό είναι πως οι πέντε πρώτοι μαθητές τής Γ΄ λυκείου επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, η προετοιμασία τους γίνεται με εντατικό ρυθμό στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πάντως ας σημειωθεί ότι η Ευστρατία δε θα παραστεί στη βράβευση των διακριθέντων, που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το ερχόμενο Σάββατο. Ο λόγος είναι πως δε βολεύουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Βραβείο, ωστόσο, θα παραλάβει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Εκπαίδευσης, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Αγάπη με τη Βιολογία
Με έκπληξη ακούσαμε την Ευστρατία να μας εξομολογείται πως η Φυσική δεν είναι το αγαπημένο της μάθημα, αλλά ότι το μεγάλο της πάθος είναι η Βιολογία. Μάλιστα τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα θα είναι στις πρώτες τις επιλογές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για τις οποίες ετοιμάζεται πυρετωδώς. «Με γοητεύει η έρευνα στον τομέα της Βιολογίας. Θα ήθελα να βρεθώ σε ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο», είπε η ίδια και αναφορικά με το βραβείο τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές, γιατί χωρίς αυτούς δε θα τα είχα καταφέρει. Για το βραβείο αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και το βλέπω σα μια δικαίωση για τους κόπους μου. Θέλω να πάρω μέρος και στο φετινό Διαγωνισμό και θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο, ξέροντας ότι είναι πολύ απαιτητικός.»

Περήφανη
Η Μορφούλα Παπουτσέλου, μητέρα της Ευστρατίας, με σεμνότητα αλλά και γεμάτη χαρά, μας είπε: «Νιώθω υπερήφανη και χαίρομαι που ανταμείφτηκαν οι κόποι της κόρης μου. Ήταν από μικρή μελετηρή και επιμελής με τα μαθήματά της, χωρίς όμως να στερείται τη διασκέδαση που κάθε παιδί στην ηλικία της πρέπει να έχει. Της εύχομαι κάθε επιτυχία από δω και πέρα, και εμείς θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε όσο μπορούμε, όπως και τα άλλα της δύο αδέλφια φυσικά.»

Περιχαρής και ο διευθυντής του Λυκείου Άντισσας, Βασίλης Παλιόγλου, ο οποίος μιλώντας στο «Ε», τόνισε: «Θέλω κατ’ αρχήν να συγχαρώ την Ευστρατία γιατί πέρα από άριστη μαθήτρια, διαθέτει και ένα εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική διάκριση αυτή που κατέκτησε επάξια και της αξίζουν πάρα πολλά “μπράβο”. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στους καθηγητές της, τους φυσικούς Δουλγεράκη Γεώργιο και Ψυχιά Αντώνη. Κάθε επιτυχία εύχομαι από δω και πέρα στην Ευστρατία και να κάνει εμάς και τους γονείς της πάντα υπερήφανους.»

Τη σπουδαιότητα της διάκρισης τόνισε και ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Μυτιλήνης, Ευστράτιος Βαλάκος, λέγοντας: «Η όγδοη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και δεδομένης της δυσκολίας του συγκεκριμένου Διαγωνισμού, κάνει πολύ σημαντική τη διάκριση της συγκεκριμένης μαθήτριας για τη Λέσβο. Της εκφράζω τα συγχαρητήριά μου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey