Από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Λέσβου, στο νέο Κέντρο Γαλλικού Πολιτισμού και Γλώσσας του νησιού

Πρόγραμμα συνεχούς επιμόρφωσης καθηγητών Γαλλικής

10/01/2014 - 16:26

Ένα πρόγραμμα συνεχούς επιμόρφωσης καθηγητών γαλλικής γλώσσας θα υλοποιήσει αύριο Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Λέσβου.

Ένα πρόγραμμα συνεχούς επιμόρφωσης καθηγητών γαλλικής γλώσσας θα υλοποιήσει αύριο Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Λέσβου. Βασιζόμενο σε σχετικό πρόγραμμα που από το Σεπτέμβριο του 2011 υλοποιούν ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Μορφωτική Υπηρεσία της Πρεσβείας της Γαλλίας στη χώρα, το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί στο νέο χώρο του Τοπικού Συλλόγου ο οποίος και θα λειτουργήσει στην οδό Πινδάρου 6 ως Κέντρο Γαλλικού Πολιτισμού και Γλώσσας, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας και στη Λέσβο.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο τη στήριξη της προσπάθειας προσαρμογής των εκπαιδευτικών της γαλλικής γλώσσας στις νέες ανάγκες των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

Δεκαεννέα εκπαιδευτές, εθελοντές στο σύνολό τους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είναι πλέον σε θέση να «μοιραστούν τους καρπούς» αυτής της συλλογικής εργασίας με τους συναδέλφους τους, μέσα από οκτώ εξάωρα σεμινάρια κατάρτισης, που προτείνονται στο πλαίσιο αυτού του πρώτου καταλόγου. Τα σεμινάρια αυτά λαμβάνουν υπόψη τους τις προσδοκίες μιας πλειοψηφίας καθηγητών Γαλλικής στην Ελλάδα. Διαμορφωμένα από τους εκπαιδευτές και πιστοποιημένα από τη συντονιστική επιτροπή, δοκιμάστηκαν πιλοτικά από καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ξεκινώντας ένα νέο θεσμό
Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Λέσβου είναι πλέον έτοιμος να υλοποιήσει ένα τέτοιο σεμινάριο στο νέο του χώρο στην οδό Πινδάρου 6, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως Κέντρο Γαλλικού Πολιτισμού και Γλώσσας στο νησί.

«Θέλαμε να το κάνουμε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, οπότε και οι εκπαιδευτές θα ξεκινούσαν τις αποστολές τους ανά την Ελλάδα, ωστόσο το μεταφέραμε για το νέο έτος», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου και υπεύθυνη συντονισμού του σεμιναρίου, Σοφία Τσιριγώτη. «Θα είναι και το “βάπτισμα” για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας στο νησί, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν στο νέο μας χώρο.»

Τι αναμένεται από το σεμινάριο; «Το να ανταποκριθούν οι καθηγητές Γαλλικής του νησιού στο σύγχρονο προφίλ της συγκεκριμένης γλώσσας, βάσει της μάθησης και προώθησής της στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα», εξηγεί η κ. Τσιριγώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντονιστική επιτροπή του σεμιναρίου, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της γαλλικής γλώσσας, αποτελείται από εκπροσώπους του Συνδέσμου και της Πρεσβείας, που έχουν επικυρώσει το περιεχόμενό του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey