Κινητοποιήσεις από γονείς και μαθητές τού ΕΠΑΛ Γέρας και του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Διαμαρτυρία και επιστολή στον εισαγγελέα

12/12/2013 - 14:45

Με μια διαμαρτυρία στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Κοντάρα, αλλά και με ενημερωτική επιστολή στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, κύλησε η Τρίτη για γονείς και αρκετούς μαθητές τού ΕΠΑΛ Γέρας, αλλά και για γονείς του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

Με μια διαμαρτυρία στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Κοντάρα, αλλά και με ενημερωτική επιστολή στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, κύλησε η Τρίτη για γονείς και αρκετούς μαθητές τού ΕΠΑΛ Γέρας, αλλά και για γονείς του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Με αφορμή τις ώρες που χάνονται ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και σε άλλα μαθήματα του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, γονείς και μαθητές ζήτησαν τη διαμεσολάβηση των αρμοδίων για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Όπως γράφαμε πριν από λίγες ημέρες, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΕΠΑΛ του νησιού και ειδικά το ΕΠΑΛ Γέρας, όπου χάνονται ώρες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, είναι μεγάλο. Μάλιστα, στο σχετικό μας ρεπορτάζ, μητέρα μαθήτριας του ΕΠΑΛ Γέρας, η κ. Γεωργία Νησιώπη, μας ανέφερε ότι οι γονείς οκτώ παιδιών ετοιμάζονταν να υποβάλουν καταγγελία στον εισαγγελέα Μυτιλήνης προκειμένου να διερευνήσει το θέμα. Από πλευράς τους, μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν πριν από 10 ημέρες οι γονείς του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, εξέφρασαν την πρόθεση συνεργασίας και με γονείς άλλων ΕΠΑΛ του νησιού, ώστε να γίνει μια μαζική κινητοποίηση.

Η προχτεσινή κινητοποίηση
Η τελευταία πραγματοποιήθηκε προχτές Τρίτη, οπότε και γονείς και αρκετοί μαθητές τού ΕΠΑΛ Γέρας, αλλά και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Βασίλη Κοντάρα, και στη συνέχεια κατέθεσαν ενημερωτική επιστολή στον εισαγγελέα Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ταμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, Μυρσίνη Παπαπαναγιώτου, ως Σύλλογος οι γονείς είχαν απευθυνθεί στον κ. Κοντάρα και τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και με επιστολή ζητούσαν να φροντίσει το θέμα της έλλειψης καθηγητών. Η επιστολή εκείνη, που στις 23 Οκτωβρίου πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, απευθυνόταν και στο Υπουργείο Παιδείας, μέσω κοινοποίησης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Ως προς την προχτεσινή κινητοποίηση των γονέων και των μαθητών, η κ. Παπαπαναγιώτου αναφέρει: «Είχαμε πει ότι θα έρθουμε σε επαφή με τους γονείς τού ΕΠΑΛ Γέρας, αφού το Σχολείο δεν έχει ακόμη συστημένο σύλλογο γονέων. Το πρόβλημα με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δε γίνονται, αφορούσε οκτώ παιδιά. Συναντηθήκαμε, έτσι, προχτές στο γραφείο του κ. Κοντάρα και οι γονείς της Γέρας ανέφεραν το πρόβλημα και παρέδωσαν επιστολή παρόμοια με εκείνη που είχαμε παραδώσει εμείς τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια, πήγαμε και τα δύο Σχολεία στο γραφείο της Εισαγγελίας Μυτιλήνης, όπου και πρωτοκολλήθηκαν και τα δύο έγγραφά μας. Παρ’ όλο που περιμέναμε περίπου μισή ώρα, η εισαγγελέας Μυτιλήνης δε φάνηκε, κι έτσι φύγαμε λέγοντας ότι θα ξαναπεράσουμε κάποια άλλη μέρα, αφού αυτό είναι το μόνο που μένει να κάνουμε τώρα.»

 

Και η καταγγελία τής ΕΛΜΕ

Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές των δύο ΕΠΑΛ, στο γραφείο του κ. Κοντάρα παρευρέθηκαν και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, Μαρία Περδικούρη, καθώς και ο αντιπρόεδρός της, Παρασκευάς Βαξεβάνης, αλλά και δύο εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Ε» η κ. Περδικούρη, ο κ. Κοντάρας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να φύγουν από τη συνάντηση. Για το θέμα αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου εξέδωσε χτες ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το γεγονός, τονίζοντας ότι οι γονείς είχαν ζητήσει τη συμπαράσταση της ΕΛΜΕ μετά και από τη σχετική συνέντευξη Τύπου της τελευταίας. Υποστηρίζει, τέλος, ότι ο λόγος της άρνησης του προϊσταμένου να δεχθεί στη συνάντηση την ΕΛΜΕ, ήταν για «να μην υπάρχει αντίλογος στην εικόνα που θα παρουσίαζε στους γονείς».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι με προηγούμενη ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου κατήγγελλε το πώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζουν το θέμα της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών στα ΕΠΑΛ λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, τόνιζε ότι η διοίκηση της Εκπαίδευσης της Λέσβου θα πρέπει να καλύψει άμεσα όλες τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή εξέλιξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαδανιήλ, όταν επικοινωνήσαμε μαζί της, δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ, οπότε και δε θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά.

Αντίστοιχα, χτες δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον κ. Κοντάρα, ώστε να πάρει κάποια θέση ως προς τα όσα έγιναν προχτές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να εξηγήσει τι πρόκειται να γίνει με το θέμα των κενών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey