Χωρίς προβλήματα οι μεταφορές των μαθητών στη Λήμνο

20/09/2013 - 22:02

Παράταση μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου δόθηκε για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με τα λεωφορεία τού ΚΤΕΛ, ενώ για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Λήμνου είχε φροντίσει να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες.

Παράταση μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου δόθηκε για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με τα λεωφορεία τού ΚΤΕΛ, ενώ για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Λήμνου είχε φροντίσει να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες.

Από την 1η Νοεμβρίου, οπόταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, το έργο της μεταφοράς των μαθητών θα επιστρέψει στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.

Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία κατέληξαν οι Ιδιοκτήτες των Ταξί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν για τους μήνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Για το λόγο αυτό ξεκίνησαν κανονικά και οι μεταφορές των παιδιών με ταξί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα πλέον σχολικά δρομολόγια πραγματοποιούνται με ταξί, ενώ αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη μεταφορά των νηπίων, για τα οποία διαθέτει πιστώσεις μόνο για μετακίνησή τους με λεωφορεία τού ΚΤΕΛ.

«Μας πώς γίνεται να μεταφέρονται τα νήπια με λεωφορείο από την Πλάκα και την Παναγιά, στο Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου; Οδηγούν στην απαξίωση το Νηπιαγωγείο και μας αναγκάζουν είτε να βρούμε δικά μας μέσα για να μεταφέρουμε τα παιδιά, είτε να τα κρατάμε στο σπίτι», ανέφερε μητέρα νηπίου.

Οι μεταφορές μαθητών με ταξί γίνονται μόνο για τα δύο Ειδικά Σχολεία, από Θάνος και Μύρινα για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και από Παναγιά, Μούδρο και Δάφνη για το Ειδικό Σχολείο Ρεπανιδίου.
Ακόμη, μεταφέρεται ένας μαθητής που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης από Ατσική για Λιβαδοχώρι, ενώ μόνο από τα χωριά Σαρδές και Δάφνη για το Νηπιαγωγείο Ατσικής μεταφέρονται τα νήπια, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής, σχολιάζοντας τις περικοπές από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών δρομολογίων με ταξί, τόνισε: «Υπάρχει ζήτημα και αφορά και την ασφάλεια των παιδιών. Αναγκάζουν τους γονείς να τα μεταφέρουν μόνοι τους. Είναι λίγες οι περιπτώσεις και θα πρέπει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να τις αντιμετωπίσει διαφορετικά. Για τα άλλα τα δρομολόγια κάναμε συμφωνία και θα πληρωθούν σύντομα οι ιδιοκτήτες των ταξί.»

 

Για δεύτερη βδομάδα κλειστά τα Ειδικά Σχολεία στη Λήμνο

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, και τα δύο Ειδικά Σχολεία της Λήμνου παραμένουν κλειστά λόγω ελλιπούς στελέχωσης. Η καταγγελία του Επαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες», ότι μαζί με τα σχολεία «άνοιξε και ο Καιάδας» για τα παιδιά των δύο Ειδικών Σχολείων της Λήμνου, της Καλλιθέας και του Ρεπανιδίου, αλλά και για όσα χρειάζονται και δικαιούνται παράλληλη στήριξη σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, επαληθεύεται, ενώ είναι αμφίβολη η λειτουργία τους για τις επόμενες εβδομάδες.

Σε επικοινωνία που είχε ο αντιδήμαρχος Λήμνου και πρόεδρος του Συλλόγου «Ορίζοντες», Παλαιολόγος Κυριαζής, με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, δεν υπήρξε δέσμευση σχετικά με το χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Ειδικών Σχολείων, καθώς αυτές θα γίνουν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα Ειδικά Σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ είναι αβέβαιο αν θα βρεθούν εκπαιδευτικοί για να τα στελεχώσουν, καθώς οι πιστώσεις του προγράμματος είναι μικρές, όπως και η αμοιβή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey