Μεγάλη ταλαιπωρία για περίπου 120 μαθητές του Νομού Λέσβου, που επέστρεψαν από Θεσσαλονίκη με τον «Ταξιάρχη»

24 ώρες πάνω στο πλοίο!

24/04/2013 - 15:18

Μεγάλη ταλαιπωρία χτες και προχτές για συνολικά 65 μαθητές της Μυτιλήνης και περίπου ίδιο αριθμό μαθητών της Λήμνου, λόγω καθυστέρησης απόπλου του πλοίου «Ταξιάρχης» τής ΝΕΛ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη ταλαιπωρία χτες και προχτές για συνολικά 65 μαθητές της Μυτιλήνης και περίπου ίδιο αριθμό μαθητών της Λήμνου, λόγω καθυστέρησης απόπλου του πλοίου «Ταξιάρχης» τής ΝΕΛ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά και οι καθηγητές που τα συνόδευαν κατά την επιστροφή τους από εκδρομή, έμειναν πάνω στο πλοίο πάνω από μία ημέρα, από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας έως και τις πρώτες χτεσινές απογευματινές ώρες, λόγω καθυστέρησης στην τροφοδοσία του πλοίου με καύσιμα.

Το πλοίο «Ταξιάρχης» επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ωστόσο, λόγω του ότι άργησε να γίνει η τροφοδοσία του σε καύσιμα, αναχώρησε τελικά στις 12 το βράδυ.
Όλο αυτό το διάστημα, 65 συνολικά μαθητές της Λέσβου και άλλοι τόσοι της Λήμνου παρέμειναν πάνω στο πλοίο, μη έχοντας πού να περάσουν τις ώρες τους, αφού επέστρεφαν από εκπαιδευτικές εκδρομές και τα πούλμαν που τους μετέφεραν, είχαν ήδη αποχωρήσει.

Εναλλάξ σε καμπίνες…
Επρόκειτο συγκεκριμένα για 45 μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης, 20 μαθητές του 2ου Λυκείου Μυτιλήνης και άλλους τόσους μαθητές από το ΕΠΑΛ Μούδρου και το Γυμνάσιο της Μύρινας, στους οποίους δόθηκαν τελικά καμπίνες που, ειδικά όσον αφορά στο Πειραματικό Λύκειο της Μυτιλήνης, δεν επαρκούσαν για τη φιλοξενία τους, αφού ήταν μόλις τέσσερις.

«Προσπαθήσουμε να βολέψουμε τα παιδιά εκ περιτροπής σε καμπίνες όλες αυτές τις ώρες, μας προσέφεραν και μια μακαρονάδα», εξήγησε χτες στο «Ε» από τα ανοιχτά του Μολύβου, όπου βρισκόταν ακόμη γύρω στις 2 το μεσημέρι, ο φυσικός του 2ου Λυκείου Μυτιλήνης Σπύρος Σαλαβός, ο οποίος συνόδευε τους μαθητές του Σχολείου. «Μείναμε αναγκαστικά στο πλοίο από τις 3 έως και τις 12 που ξεκίνησε το ταξίδι, αφού δε μας ενημέρωσαν από πριν για κάτι άλλο και είχαμε διώξει και τα πούλμαν. Παρ’ όλη την ταλαιπωρία μας, ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πλήρωμα του καραβιού έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τους μαθητές.»

«Στενοχωρηθήκαμε…»
«Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ για την όλη αναστάτωση και κυρίως ανησυχήσαμε για τους μαθητές, που ταλαιπωρήθηκαν», δήλωσε από πλευράς της η διευθύντρια του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης, Γεωργία Σκαλοχωρίτου. «Ζητήσαμε βοήθεια και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Δευτεροβάθμια, αλλά και από το γραφείο του περιφερειάρχη, που έκαναν ό,τι μπορούσαν και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε.»

Σημειώνεται ότι από πλευράς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου η μόνη δήλωση που έγινε χτες στο «Ε», ήταν ότι το πλοίο καθυστέρησε λόγω καθυστέρησης προμήθειας πετρελαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey