Ανέλαβε η νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ

Με διάθεση συνεργασίας

09/01/2013 - 15:16

Τα καθήκοντά της ανέλαβε τη Δευτέρα η νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ. Η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, παρουσία και της απερχόμενης προϊσταμένης της υπηρεσίας, Ματούλας Κοντέλλη.

Τα καθήκοντά της ανέλαβε τη Δευτέρα η νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ. Η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, παρουσία και της απερχόμενης προϊσταμένης της υπηρεσίας, Ματούλας Κοντέλλη. Με το χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους συναδέλφους της, η νέα διευθύντρια εξέφρασε την πρόθεσή της για την καλύτερη το δυνατόν συνεργασία.

Η νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης έφτασε στη Λέσβο λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής της.

Με καταγωγή από τις Σέρρες, όπου και υπηρετούσε μέχρι τώρα ως διευθύντρια τοπικού δημοτικού σχολείου, η κ. Παπαδανιήλ, στέλεχος της Ν.Δ., ανέλαβε προχτές τα νέα της καθήκοντα, παραλαμβάνοντας τη θέση από τη μέχρι τώρα περιφερειακή διευθύντρια, Ματούλα Κοντέλλη. Η τελευταία εξέφρασε τις ευχές της για ευόδωση κάθε προσπάθειας που πραγματοποιείται, προς όφελος της Εκπαίδευσης.

Για το μεράκι της εκπαιδευτικού
Ευχαριστώντας από πλευράς της την κ. Κοντέλλη, η νέα διευθύντρια δεσμεύτηκε να εργαστεί για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στους συνεργάτες της και υπαλλήλους της υπηρεσίας, ευχήθηκε εκτός άλλων «προσωπική ευημερία, οικογενειακή γαλήνη και επαγγελματική καταξίωση» και προσέθεσε:

«Ο διορισμός μου στη θέση αυτή συνιστά για εμένα ύψιστη τιμή, ιδιαίτερη χαρά, αλλά, πάνω απ’ όλα, συναίσθηση ευθύνης και δέσμευση σκληρής προσωπικής εργασίας για την επίτευξη της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών της Περιφέρειάς μας. Αφενός, το σταθερά υψηλό επίπεδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Βορείου Αιγαίου, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των διακρίσεων, των επιτυχιών και των συμμετοχών σε κάθε καινοτομία και δράση, και, αφετέρου, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος κάθε νησιού ξεχωριστά, σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό υπόβαθρο των κατοίκων, με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που καλούμαι να ασκήσω το διοικητικό λειτούργημα σε έναν τόσο προικισμένο τόπο. Η δική σας επιστημονική κατάρτιση, η διάθεση για έμπρακτη προσφορά, η πολυετής εμπειρία σας εντός των σχολικών αιθουσών, ο ασίγαστος ζήλος και το μεράκι του παιδαγωγού, αποτελούν το κύριο εχέγγυο επιτυχίας για την εκπαιδευτική περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.»

Τέλος, η κ. Παπαδανιήλ τόνισε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία με τους συνεργάτες της, για την προαγωγή της Εκπαίδευσης και την ορθή εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, προσθέτοντας πως «όλοι μαζί» θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς και πως όλες οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου θα παραμείνουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή και πολίτη.

«Είναι οι πρώτες ημέρες και προσπαθώ να ενημερωθώ γενικώς για την κατάσταση της εκπαίδευσης στο νησί», αρκέστηκε να πει χθες στο «Ε» η νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης.

 

Σε θέση σχολικής συμβούλου, η τέως περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ματούλα Κοντέλλη
«Έκανα μόνη μου την προσπάθεια»

Καθήκοντα σχολικής συμβούλου σε εννέα σχολεία της Λέσβου αναλαμβάνει η απερχόμενη περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, μετά από τρία χρόνια που υπηρέτησε στη συγκεκριμένη θέση. Χτες δήλωσε στο «Ε» πως έκανε την «προσπάθειά» της χωρίς να έχει προταθεί από το ΠΑΣΟΚ, ευχόμενη παράλληλα στη διάδοχό της καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.



Η τοποθέτηση της κ. Κοντέλλη σε θέση σχολικής συμβούλου, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, προβλέπεται από σχετικό νόμο του Υπουργείου Παιδείας, που ορίζει ότι σε εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί σε θέσεις γενικών ή ειδικών γραμματέων και περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, ανατίθενται αυτομάτως καθήκοντα σχολικού συμβούλου σε περιοχές που οι ίδιοι επιθυμούν, χωρίς καμμία διαδικασία αξιολόγησης, αφού κατέχουν τυπικά προσόντα, όπως διδακτορικά και μεταπτυχιακά.

Η απερχόμενη περιφερειακή διευθύντρια, άλλωστε, υπήρξε σχολική σύμβουλος και στο παρελθόν, για 10 ολόκληρα χρόνια, πριν αναλάβει τα καθήκοντα που είχε στην υπηρεσία.

«Παρέδωσα μετά από τρία χρόνια παρά τέσσερις μέρες την υπηρεσία στη νέα περιφερειακή διευθύντρια», δήλωσε χτες η ίδια στο «Ε». «Όλα έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και θεωρώ πως ό,τι ήταν να δώσω, το έδωσα. Ουδείς αναντικατάστατος και η νέα διευθύντρια ήρθε με πολλή όρεξη να αποδώσει, και με τις καλύτερες διαθέσεις. Της εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να τα βρει εύκολα, αφού τα χρόνια που υπηρέτησα εγώ ήταν δύσκολα, με τις συγχωνεύσεις σχολείων κ.λπ.. Οφείλω, ωστόσο, να σημειώσω πως είχα πάντα τη στήριξη των συνεργατών μου, ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη.»

Ως προς τα σενάρια που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να κρατά τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Βορείου Αιγαίου, τα οποία και ανατράπηκαν με το διορισμό της κ. Παπαδανιήλ, η κ. Κοντέλλη αναφέρει: «Άποψή μου είναι ότι, εάν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως να έπαιρνε και μια πιο μικρή περιφέρεια, όπως αυτή του Βορείου Αιγαίου. Τελικά διεκδίκησε τέσσερις μέτριες περιφέρειες. Εγώ άλλωστε δεν είχα προταθεί από το ΠΑΣΟΚ, έκανα μόνη μου την πρόταση και την προσπάθειά μου, όπως και στο παρελθόν. Ως προς το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να πω κάτι, αφού εφόσον μπεις σε διαδικασία επιλογής, είτε θα επιλεγείς είτε όχι. Και πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ευτυχής που μπαίνω σε θέση σχολικού συμβούλου, για την οποία ετοιμάζω αυτήν τη στιγμή τα χαρτιά μου.»

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη θέση είναι προσωποπαγής και θα υπάρχει για την κ. Κοντέλλη όσο αυτή θα υπηρετεί στην Εκπαίδευση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey