Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αναζητείται ο ανάδοχος του έργου

21/12/2012 - 16:29

Σε αναμονή για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του κτηρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά από την πρόσφατη δικαίωσή του στο δικαστήριο ως προς το συγκεκριμένο θέμα, κατόπιν ενστάσεων που υπήρξαν από διαγωνιζομένους.

Σε αναμονή για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του κτηρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά από την πρόσφατη δικαίωσή του στο δικαστήριο ως προς το συγκεκριμένο θέμα, κατόπιν ενστάσεων που υπήρξαν από διαγωνιζομένους. Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ιδρύματος, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, μαζί και με αυτό των Φοιτητικών Εστιών, η οριστική μελέτη για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να κτιστεί στο οικόπεδο συνολικού εμβαδού 24 στρεμμάτων που υπάρχει πάνω από το πάρκινγκ που βρίσκεται στην κορυφή του Λόφου «Ξενία».

Το έργο, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 9,11 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανέγερση κτηρίου που θα στεγάσει τα Τμήματα Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας κι Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας και θα περιλαμβάνει χώρους όπως αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα διδασκαλίας, αμφιθέατρο εκδηλώσεων, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσες σεμιναρίων κ.λπ., που κρίνονται αναγκαίοι για την ανταγωνιστική και δημιουργική λειτουργία των τριών τμημάτων. Ο περιβάλλων χώρος επίσης θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με φυτεύσεις και τοποθέτηση φωτισμού.

Τις μέρες αυτές έγινε το δικαστήριο που αφορούσε στις ενστάσεις που είχαν υπάρξει από διαγωνιζομένους για τη μελέτη του έργου, κατά το οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δικαιώθηκε. Έτσι, με τις οικονομικές προσφορές να έχουν ήδη ανοιχτεί, μέχρι και το τέλος του έτους αναμένεται να επιλεγεί ο ανάδοχος μελετητής, ενώ μέσα στον Ιανουάριο πρόκειται να γίνει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ιδρύματος, η μελέτη πρόκειται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, ενώ υπολογίζεται διάστημα περίπου έξι - επτά μηνών για την ολοκλήρωσή της.

Άλλοι τρεις - τέσσερις μήνες υπολογίζονται για τη δημοπράτηση του έργου, ενώ η κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τού 2015, που είναι και η καταληκτική προθεσμία που δίνεται από το ΕΣΠΑ.

Οι Φοιτητικές Εστίες
Την ίδια στιγμή, εκπονείται η μελέτη εφαρμογής του κτηρίου Φοιτητικών Εστιών του ιδρύματος στη Μυτιλήνη, που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 4.864,82 τ.μ. που έχει παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το Ραπτέλειο Ίδρυμα.

Η οριστική μελέτη προβλέπει την κατασκευή τριών ξεχωριστών τριώροφων κτηρίων με υπόγειο, το καθένα από τα οποία θα φιλοξενεί τόσο δωμάτια για φοιτητές, όσο και άλλους χώρους, με συνολική επιφάνεια 3.547,61 τ.μ..

Η μελέτη εφαρμογής αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες τού 2013 και μετά τη δημοπράτηση υπολογίζονται άλλοι 18 μήνες για την ανέγερση του κτηρίου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα τού 2015.
 

Συνάντηση Π. Τσάρτα με τον υπουργό Παιδείας
Για το «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θα συναντηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού θέματα που αφορούν το ίδρυμα στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά».

Η συνάντηση του κ. Τσάρτα με τον υπουργό γίνεται στα πλαίσια των επιμέρους συναντήσεων του τελευταίου με τις πρυτανικές αρχές κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ της χώρας με τον κ. Αρβανιτόπουλο πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Από πλευράς πρύτανη θα ζητηθεί άλλη μια φορά το να παραμείνει ως έχει η δομή των σχολών και των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το να ληφθούν σαφώς υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες του ιδρύματος ως προς το νησιωτικό του χαρακτήρα.

«Οι θέσεις μας, ουσιαστικά, είναι αυτές που παρουσιάζουν τα περισσότερα πανεπιστήμια», αναφέρει ο κ. Τσάρτας. «Το κυριότερο είναι να ακούσουμε τι έχει να μας πει ο ίδιος ο υπουργός, αφού μέχρι στιγμής το Υπουργείο δεν έχει εκφράσει ξεκάθαρα κάποια θέση.»

Σύμφωνα πάντως με τον πρύτανη του ιδρύματος, η εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» προβλέπεται να καθυστερήσει, δεδομένων των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Παιδείας τους επόμενους μήνες με τους εκπροσώπους όλων των ιδρυμάτων ξεχωριστά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey