Συμφωνία κινεζικού Γεωπάρκου Sanqingshan με το Γεωπάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συνεργασία με την… Κίνα!

19/09/2012 - 15:47

Με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Γεωπάρκου Sanqingshan και του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στη Λέσβο οκταμελούς υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την Κίνα, που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επισκεφτεί το απολιθωμένο δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.

Με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Γεωπάρκου Sanqingshan και του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στη Λέσβο οκταμελούς υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από την Κίνα, που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επισκεφτεί το απολιθωμένο δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, αλλά και για να ενημερωθεί για τον τρόπο ανάδειξης του φυσικού μνημείου, καθώς και την εκθεσιακή παρουσίαση των απολιθωμάτων στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Στόχος της συμφωνίας που υπέγραψε ο διευθυντής του Μουσείου, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Ζούρος, και ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωπάρκου Sanqingshan, Qizhi Zha, είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του κινεζικού Γεωπάρκου στους τομείς της έρευνας, της προστασίας της γεωλογικής κληρονομιάς, της εκπαίδευσης και της προβολής των φυσικών μνημείων των δύο περιοχών.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει:

- Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών στους τομείς της συντήρησης απολιθωμάτων, προστασίας και συντήρησης φυσικών μνημείων, διαχείρισης προστατευταίων περιοχών, ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, καθώς και στους τομείς της εκθεσιακής παρουσίασης μουσειακών συλλογών και οργάνωσης, λειτουργίας και προβολής μουσείων.

- Τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης προσωπικού, ανάπτυξη και διαχείριση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, διασύνδεση μουσείων, προβολή και δράσεις των δύο Γεωπάρκων.

- Τη συνεργασία στην προβολή των δύο περιοχών μέσω διαφημιστικών δράσεων αντίστοιχα στις δύο χώρες.

- Τη συνεργασία στην παραγωγή κοινών θεματικών εκθέσεων, εκδόσεων και λοιπών υλικών για την προβολή των δύο περιοχών.

- Την ανταλλαγή περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων μεταξύ των δύο περιοχών.



Συναντήσεις με τοπικές αρχές και φορείς
Η αντιπροσωπεία από την Κίνα έφτασε στη Λέσβο την περασμένη Πέμπτη και την υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο αντιδήμαρχος Λέσβου Γιάννης Τσακίρης και ο Νίκος Ζούρος.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τονπ Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, το γενικό γραμματέα Αιγαίου, Γιάννη Σπιλάνη, και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρι Τσάρτα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε επίσκεψη στο Γεωπάρκο Απολιθωμένου Δάσους και γνωριμία με τα φυσικά μνημεία της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey