Διαβεβαίωση Χαράλαμπου Αθανασίου για επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών

Φως στο τούνελ…

12/09/2012 - 16:02

Νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών μεταφοράς μαθητών στους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ και των ταξί προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαίωσε το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών μεταφοράς μαθητών στους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ και των ταξί προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαίωσε το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε το δήμαρχο Λήμνου ότι είχε προγραμματιστεί χθες να συγκληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών τεχνική συνάντηση, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Προηγουμένως, ο δήμαρχος Λήμνου είχε αποστείλει για το θέμα αυτό επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ζητώντας του να αναληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

«Αποτελεί ειρωνεία να υπάρχουν τα χρήματα και να μην εκταμιεύονται για γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς συναντούν την άρνηση του επιτρόπου στη Λέσβο να θεωρήσει νόμιμες τις δαπάνες, και να απαιτεί νομοθετική ρύθμιση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς πρόσφορο και αποτελεσματικό, προκειμένου τα παιδιά να πάνε στα σχολεία τους», τονίζει στην επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις προσπάθειες που ο Δήμος Λήμνου κατέβαλλε μέχρι την τελευταία στιγμή, το ΚΤΕΛ Λήμνου αρνήθηκε να ξεκινήσει το έργο της μεταφοράς μαθητών, λόγω καθυστέρησης πληρωμών από το Δήμο και την Περιφέρεια. Παράλληλα, τα ταξί δεν προχώρησαν στην εκτέλεση του δικού τους έργου, καθώς καθυστερεί επίσης η πληρωμή τους από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το Δήμο Λήμνου, τα περισσότερα από τα οφειλόμενα χρήματα σε ΚΤΕΛ και ταξί υπάρχουν στο Ταμείο της Περιφέρειας, εν τούτοις δεν είναι δυνατό να δοθούν, καθώς χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των δαπανών. Ο Δήμος Λήμνου έχει ήδη καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που διατέθηκαν από το υπουργείο, περίπου το 50% των οφειλών, για την σύμβαση με το ΚΤΕΛ ενώ από την Περιφέρεια οφείλεται το σύνολο των δεδουλευμένων τού 2012 και μέρος των δεδουλευμένων τού 2011.

Επιστολή ΕΛΜΕ
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου απέστειλαν επιστολή προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Οι φόβοι μας, ότι τα οφειλόμενα προς τους αυτοκινητιστές από τα παλιά δρομολόγια, η καθυστερημένη και ανεπαρκής χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο και η απαράδεκτη απόφασή του να μειωθούν κατά 17% οι συμβάσεις μεταφοράς σε σχέση με τις περυσινές τιμές θα προκαλούσαν αδυναμία μεταφοράς των μαθητών της Περιφέρειάς μας από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2012 - 2013, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.»

Χθες, πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια λεωφορείων στη Λήμνο, «με αποτέλεσμα δεκάδες μαθητών να μην παρουσιαστούν στα σχολεία τους για τον αγιασμό και τη λήψη βιβλίων. Το ίδιο ισχύει και για τα δρομολόγια που γίνονταν με τα ταξί και εξυπηρετούσαν ειδικές περιπτώσεις μαθητών».

Οι Εκπαιδευτικοί της Λήμνου ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια την ικανοποίηση των αιτημάτων των αυτοκινητιστών για πληρωμή των δεδουλευμένων της περσινής σχολικής χρονιάς και για προσφορά για τη φετινή χρονιά τέτοιων τιμών, ώστε να είναι ικανοποιητικές για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey