Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης απαντά για το θέμα των οφειλών στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ

«Κάντε λιγάκι υπομονή…»

18/07/2012 - 15:17

Να περιμένουν μέχρι να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την αποδέσμευση των διαθέσιμων κονδυλίων που προορίζονται για τη μεταφορά των μαθητών της Λέσβου, ζητά από τους ιδιοκτήτες των Υπεραστικών ΚΤΕΛ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης.

Να περιμένουν μέχρι να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την αποδέσμευση των διαθέσιμων κονδυλίων που προορίζονται για τη μεταφορά των μαθητών της Λέσβου, ζητά από τους ιδιοκτήτες των Υπεραστικών ΚΤΕΛ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης. Η απάντησή του αυτή έρχεται μετά τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Χρήστου Παράσχου, που «απειλεί» με παύση, για οικονομικούς λόγους, όλων των δρομολογίων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ στο νησί της Λέσβου εάν δεν υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλών από τα μαθητικά δρομολόγια.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κάνει λόγο για τη σημαντική και μεγάλη πλέον δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων στην υποστήριξη του συνόλου των δρομολογίων, δεδομένου ότι το ύψος του υπολοίπου που είναι να λαμβάνουν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου για την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων, τους κρατάει με «δεμένα χέρια» ως προς τα οικονομικά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος αναφέρεται στο ενδεχόμενο της διακοπής, έστω εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, του συνόλου των δρομολογίων πάνω στο νησί. «Είμαστε ένα χρόνο απλήρωτοι, δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο, έχει έρθει και η περαίωση στους ιδιοκτήτες και οι τελευταίοι είναι φανερά κουρασμένοι και εκνευρισμένοι. Πολύ φοβάμαι πως αν δεν εξοφληθούμε άμεσα τις περίπου 150 χιλ. που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Λέσβου και τις 140 χιλ. που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε την εκτέλεση όλων των δρομολογίων.»

«Περιμένουμε το Νομοσχέδιο…»
Τον αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό δε στάθηκε δυνατό να τον εντοπίσουμε χτες. Ωστόσο, από πλευράς του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης εξήγησε στο «Ε» το πώς έχουν τα πράγματα, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση το σχετικό νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει την αποδέσμευση των χρημάτων.

«Υπάρχει ο νόμος που λέει πως για οποιαδήποτε δαπάνη γίνεται, θα πρέπει να έχει προηγηθεί δέσμευση των χρημάτων. Εμείς δεχόμαστε τα όσα λέει ο νόμος, υποστηρίζουμε ωστόσο παράλληλα πως η μεταφορά μαθητών δεν είναι κάποια καινούργια δαπάνη, αφού με νόμο παρατάθηκαν συμβάσεις προηγούμενων ετών», αναφέρει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει μάλιστα πως, ενώ σε άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως η Χίος και η Σάμος, οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου έχουν δεχτεί αντίστοιχο αίτημα και έχει αποπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012, η Λέσβος είναι μια από τις λίγες στη χώρα περιοχές όπου το κώλυμα εξακολουθεί να υπάρχει.

«Έχουμε στείλει ήδη επιστολή στο Υπουργείο την περασμένη άνοιξη, έγιναν και προσωπικές παρεμβάσεις από τον περιφερειάρχη, και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα, είναι να περιμένουμε να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο», λέει κλείνοντας ο κ. Βερβέρης. «Δεν έχουμε προς το παρόν κάποια ενημέρωση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο αυτήν τη στιγμή.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey