Συμπληρωματικά στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Ξέχασαν… το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης!

30/06/2012 - 14:14

Ελλείψεις και νέα δεδομένα προέκυψαν χτες για τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για το Νομό Λέσβου. Από τους πίνακες με τους βαθμούς πρόσβασης που έδωσε επισήμως προχτές στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απουσίαζε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, το οποίο «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν

Ελλείψεις και νέα δεδομένα προέκυψαν χτες για τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για το Νομό Λέσβου. Από τους πίνακες με τους βαθμούς πρόσβασης που έδωσε επισήμως προχτές στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απουσίαζε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, το οποίο «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν. Κι έτσι χθες, νέοι πίνακες απεστάλησαν εκ νέου με συμπληρωματικά στοιχεία, μετά από τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών που δεν είδαν το όνομά τους στη λίστα με τις καλύτερες βαθμολογίες από κάθε Κατεύθυνση.

Στο χτεσινό μας ρεπορτάζ εντοπίζαμε ότι μετά από χρόνια, το 3ο Λύκειο απουσίαζε από τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες ανά Κατεύθυνση, αφού μας έκανε εντύπωση το γεγονός, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σχολείο που κάθε χρόνο διακρίνεται για τα πολύ καλά του αποτελέσματα στις Πανελλαδικές. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να υποπτευθούμε πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν είχε επεξεργαστεί τα στοιχεία που το αφορούσαν.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Βασίλης Κοντάρας, το ίδιο το Σχολείο δεν είχε αποστείλει εγκαίρως τις βαθμολογίες των μαθητών, όπως ζητήθηκαν τη δεύτερη φορά από την υπηρεσία, σε μορφή κοινή με αυτή που είχε ζητηθεί από όλα τα σχολεία του Νομού, ώστε να μπορέσει να γίνει αντίστοιχα και κοινή επεξεργασία των στοιχείων. Από εκεί και πέρα, άγνωστο το γιατί, δεν έγινε άλλη προσπάθεια να περιληφθεί το 3ο ΓΕΛ στους πίνακες με τους 50 υψηλότερους βαθμούς της Τεχνολογικής και της Θεωρητικής και τους 30 πρώτους της Θετικής Κατεύθυνσης.

Τα τελικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα ενημερωμένα αρχεία της Δευτεροβάθμιας, δεν αλλάζουν την εικόνα για τους εννέα «πρώτους» της Λέσβου, οι οποίοι είναι οι μαθητές που δημοσιεύαμε χτες.

Προσθέτει, ωστόσο, άλλους επτά μαθητές στους 50 πρώτους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, άλλους 12 μαθητές στους 50 πρώτους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και δύο επιπλέον μαθητές στους 30 πρώτους της Θετικής Κατεύθυνσης, όλοι τους προερχόμενοι από τις τάξεις τους 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης (βλ. σχετικό πίνακα).

Η ένταξη των βαθμών πρόσβασης των παραπάνω μαθητών και μαθητριών στα τελικά αποτελέσματα διαμορφώνει το ποσοστό όσων από το Νομό Λέσβου έγραψαν πάνω από 18 σε 6,05%, όσων έγραψαν από 15 έως 18 σε 26,15%, όσων έγραψαν από 12 έως 15 σε 20,89% και όσων έγραψαν κάτω από τη βάση σε 33,15%. Σημειώνεται πως συνολικά συμμετείχαν 742 μαθητές, οι 638 εκ των οποίων ήταν από τη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey