Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους, από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Όλες οι μουσικές, σε ένα σχολείο…

18/05/2012 - 15:20

Τη δουλειά που έχουν κάνει όλη τη χρονιά, παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου. Και με αναφορές στο κτηριακό η εκδήλωση.

Τη δουλειά που έχουν κάνει όλη τη χρονιά, παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου. Η βραδιά είχε απ’ όλα, κλασσική μουσική, τζαζ και ροκ ήχους, νότες από ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, και τόσο οι γονείς των μαθητών, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά του Σχολείου, απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν τα σχήματα που εμφανίστηκαν επί σκηνής.

Το κοινό καλωσόρισαν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, και ο διευθυντής του Σχολείου, Γιώργος Αθανασίου.

Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η Ευρωπαϊκή Χορωδία, που με μαέστρο την κ. Παραδεισιάδη παρουσίασε το «Όνειρο παιδιών της γειτονιάς» από την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι και θέμα από το μιούζικαλ «Ο βιολιστής στη στέγη».

Η σύγχρονη ορχήστρα του Γυμνασίου, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Γεραγωτέλλη και Παναγιωτάρα, παρουσίασε τρία μοντέρνα κομμάτια, ενώ το γνωστό «Summertime» έπαιξαν τα μέλη του συνόλου τζαζ.

Πιο ανατολίτικους και παραδοσιακούς ήχους χάρισαν στο κοινό το Μουσικό Σύνολο της Γ΄ Λυκείου, υπό τη διεύθυνση του κ. Μαμουλέλλη, η Παραδοσιακή Χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Παλαμηδά, τα μουσικά σύνολα Ταμπουρά και Παιδικής Χορωδίας, με τους κ.κ. Ανδρίκο και Παλαμηδά, που παρουσίασαν κομμάτια από τη Μικρά Ασία, τη Λέσβο, την Καππαδοκία και την Κεντρική Ανατολία, και η Παραδοσιακή Ορχήστρα, με τους κ.κ. Βλαχογιάννη και Πασπάτη.

Και τα σύνολα Ταμπουρά και Παραδοσιακής Χορωδίας, με υπευθύνους τους κ.κ. Ανδρίκο και Παλαμηδά

Οι λαϊκοί ήχοι ήρθαν από το σύνολο Μπουζουκιών, υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιωτάρα, ενώ επιπλέον τζαζ και ροκ μουσικές παρουσίασαν οι μαθητές της Τζαζ Μπάντας, της Ροκ Ορχήστρας και της Σύγχρονης Ορχήστρας του Λυκείου.

Εν μέσω των μουσικών συνόλων, μαθητές εμφανίζονταν στο πιάνο και στην κιθάρα, ενώ η βραδιά έκλεισε με πολλά χειροκροτήματα από το κοινό.

 

Και με αναφορές στο κτηριακό η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης
«Το Μουσικό Σχολείο θέλει τη στέγη του…»

Εν μέσω σχολίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ειδικά όσον αφορά στην έλλειψη στέγης, πραγματοποιήθηκε η προχτεσινή συναυλία λήξης του σχολικού έτους, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν πριν από την έναρξη του κυρίως μέρους της εκδήλωσης, από το διευθυντή του Σχολείου, Γιώργο Αθανασίου. «Ο ήχος θα μιλήσει για να εκφράσει το ανέκφραστο», άρχισε να λέει καλωσορίζοντας το κοινό ο κ. Αθανασίου, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τα χρόνια περνάνε, οι μαθητές μας από πρωτάκια γυμνασίου έγιναν τελειόφοιτοι λυκείου και ακόμη κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες δεν μπορεί να εφαρμοστεί καν το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου. Ζητάμε από τους αρμόδιους να πάρουν στα χέρια τους το φάκελο που αφορά το κτήριο και να τον εξετάσουν προσεκτικά.»

Ο κ. Αθανασίου με τους μαθητές έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την αναγκαιότητα εξασφάλισης στέγης

Μαζί με το διευθυντή, επί σκηνής είχαν ανέβει και 15 μαθητές, που, φορώντας μπλουζάκια τα οποία στη σειρά σχημάτιζαν από μπροστά τις λέξεις «Μουσικό Σχολείο» και γυρνώντας πλάτη, κατέληγαν «το Μουσικό Σχολείο θέλει τη στέγη του», πέρασαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και μαθητές, αλλά και από τους επισήμους.

Μεταξύ των τελευταίων ήταν και η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, που στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη μουσική ως τέχνη και ως φορέα κοινωνικοποίησης, εξαίροντας το ρόλο του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και τη δουλειά που γίνεται στις αίθουσές του και τονίζοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο απ’ την τοπική κοινωνία.

Θυμίζουμε πως από το Σεπτέμβριο του 1994 που ιδρύθηκε και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες και διαμαρτυρίες που έχουν γίνει από τη διεύθυνση, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές, το θέμα δεν έχει λυθεί ακόμη και τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey