FOLLOW US

Παιδεία

  • Λημνομαγειρέματα από τους μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας
Επιχείρηση… «Τσουκνιδόεσσα»

Νέα καινοτόμα προϊόντα θα παρουσιάζουν και φέτος οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας στο πλαίσιο συνεργασίας με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το πρόγραμμα «Καινοτομώ και επιχειρώ στον τόπο μου, γιατί θέλω να παραμείνω και να εργαστώ σ’ αυτόν: Επιχείρηση Τσουκνιδόεσσα».

Νέα καινοτόμα προϊόντα θα παρουσιάζουν και φέτος οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας στο πλαίσιο συνεργασίας με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το πρόγραμμα «Καινοτομώ και επιχειρώ στον τόπο μου, γιατί θέλω να παραμείνω και να εργαστώ σ’ αυτόν: Επιχείρηση Τσουκνιδόεσσα».

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Διά βίου μάθησης, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου με τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, έγινε η έναρξη με την παρουσίαση της καινοτόμας επιχείρησης «Τσουκνιδόεσσα». Η συγκεκριμένη επιχείρηση παράγει τρία καινοτόμα προϊόντα, το τσάι τσουκνίδας, τα τσουκνάρια, που είναι φλομάρια με τσουκνίδα, και το πέστο τσουκνίδας.

Η παρουσία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», όπου θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα αγωγής υγείας τού ΕΠΑΛ, με τίτλο «Λημνομαγειρέματα - Λημνοκεράσματα».

«Καινοτόμα προϊόντα»
Η υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα, Καίτη Τσάτσου, μιλώντας στο «Ε» σημείωσε: «Όπως και πέρυσι με τα κρίταμο, έτσι και φέτος δημιουργήσαμε μια νέα εικονική επιχείρηση με καινοτόμα προϊόντα και με αρωγό πάντα το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης ο Δήμος Λήμνου στήριξε οικονομικά την προσπάθειά μας.»

Για τη διατροφική αξία των καινοτόμων αυτών προϊόντων θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χαράλαμπος Καραντώνης.

Ο επίκουρος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων Δημήτρης Σκάλκος, με τη σειρά του, σημείωσε: «Λειτουργούμε στοχευόμενα και πάντοτε με ποσοτικοποιημένους στόχους, σε ό,τι κάνουμε. Η ημερίδα με το Λύκειο αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας όλου του χρόνου, με σκοπό την εμψύχωση των μαθητών στη δημιουργία. Φέτος οι μαθητές παράγουν προϊόντα από τσουκνίδα. Πέρσι παρήγαγαν προϊόντα από κρίταμο. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε και νέα προϊόντα, καθοδηγώντας έτσι τα παιδιά στη δημιουργία και την ευημερία. Επιπλέον, σε κάθε ημερίδα θα παρουσιάζουμε από ένα καινοτόμο διατροφικό προϊόν παραγόμενο από λημνιακές πρώτες ύλες, προωθούμενο στην αγορά από τοπική επιχείρηση.»

Ακόμη, στο πλαίσιο της ημερίδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα δοθεί διάλεξη από το διευθύνοντα σύμβουλο της Pelopac A.E. και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, και από τον πρόεδρο της Odysea LTD, Παναγή Μανουηλίδη, με θέμα «Οι προκλήσεις στην πώληση ελληνικών διατροφικών προϊόντων».

Θα ακολουθήσει βράβευση των φοιτητών του Τμήματος που συμμετείχαν σε επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βιομηχανία Τροφίμων Ι», ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές τού ΕΠΑΛ θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν λημνιακά φαγητά.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top