«Σέρνεται» η πλατφόρμα buildingcert

Παράταση στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ζητά ο Μανωλακέλλης

14/03/2022 - 14:57

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου του ΤΕΕ, Ευστράτιος Μανωλακέλλης ζητώντας να μεριμνήσει για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας buildingcert που χρησιμοποιείται για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και παράλληλα παράταση δύο εβδομάδων καθώς και να δώσει απάντηση σε ότι έχει να κάνει με το αίτημα του ΤΕΕ για άρση της αδικίας της απομείωσης του προϋπολογισμού στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω μειωμένου ΦΠΑ.

Η επιστολή                                                                                       

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας buildingcert, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την έκδοση και τροποποίηση ΠΕΑ για τα προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ενοικιάσεις ακινήτων, πωλήσεις ακινήτων, κλπ και τις τελευταίες ημέρες έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα, εκατοντάδες συναδέλφους μηχανικούς και χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Για το λόγο αυτό, αιτούμαστε εύλογη παράταση δύο εβδομάδων επιπλέον, στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021, ώστε να διευκρινιστούν ερωτήματα που έχουν τεθεί από συναδέλφους, να πραγματοποιηθεί αύξηση του προϋπολογισμού και να εξεταστεί πιθανή επανεξέταση κάποιων συντελεστών ("κόφτες"), οι οποίοι, σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών στα υλικά οικοδομών, καθιστούν το τρέχον πρόγραμμα όχι τόσο ελκυστικό.

Τέλος, σας αναφέρουμε την πάγια θέση του ΤΕΕ Τμ. ΒΑ Αιγαίου και το αίτημά μας για άρση της αδικίας της απομείωσης του προϋπολογισμού στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω μειωμένου ΦΠΑ, για το οποίο δεν έχουμε λάβει ακόμη πειστικές απαντήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey