FOLLOW US

Οικονομία

  • Εγκρίθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τη σχετική κυκλοφοριακή μελέτη για το «μέτωπο» Βουρνάζων-Αερ. Γιανναρέλλη, να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ
Η ΑΔΑ ενεργοποίησε το έργο της «Λαγκάδας»

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του αμφιλεγόμενου έργου «της Λαγκάδας» που ως γνωστόν άμα τη έναρξή του, θα προκαλέσει αναπόφευκτα αρρυθμία στη λειτουργία αλλά και στην κυκλοφοριακή κίνηση των οχημάτων στην πόλη. Είναι χαρακτηριστικές εξάλλου οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών (κυρίως) της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, αλλά και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν πρόσφατα εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων που δύνανται να προκληθούν στις επιχειρήσεις τους, στο διάστημα των εργασιών. Με πρώτο πεδίο προστριβής επ΄ αυτού, να αναδεικνύονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ελήφθησαν για το διάστημα των εργασιών.

 Οι ρυθμίσεις αυτές ωστόσο, εγκρίθηκαν προχθές στο σύνολό τους (πήρε ΦΕΚ η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη) και η εξέλιξη αυτή δρομολογεί πια την εκκίνηση του έργου, που ήδη έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Αντώνη Γιαννάκη, να δηλώνει πάντως αισιόδοξος πως μπορεί το έργο επιτέλους να ξεκινήσει, εκτιμώντας πως θα αλλάξουν και τα δεδομένα με τον εργολάβο που έχει μειοδοτήσει και πριν λίγο καιρό φοβούμενος από το δύσκολο καθεστώς του έργου, ζήτησε τη διάλυση της σύμβασής του.

Η ΑΔΑ δικαίωσε τους χειρισμούς και τις προπαρασκευές του αποδέκτη του έργου της ΔΕΥΑΛ, αφού έκανε δεκτή την κυκλοφοριακή μελέτη που θα «εξυπηρετεί» την κίνηση στην περιοχή κατά το διάστημα των εργασιών, λαμβάνοντας υπόψη και τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από τους επιχειρηματίες κατά των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τούτων δοθέντων, η ΔΕΥΑΛ μπορεί από σήμερα να απευθυνθεί στην Τροχαία της Μυτιλήνης για την σημαντική αλλαγή που αναμένεται να έρθει στην κυκλοφορία της πόλης, αλλά και να προβεί στις απαραίτητες τοποθετήσεις σήμανσης για την εφαρμογή ουσιαστικά των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα συνοδεύουν τις πέντε συνολικά φάσεις του έργου. Οι οποίες φάσεις -σύμφωνα με την παρουσίαση των δεδομένων του έργου στο δημοτικό συμβούλιο του περασμένου Μάρτη- αναμένεται να διαρκέσουν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια.

Γιαννάκης: «Ξεκινάμε…»

«Είναι μία εξέλιξη που περιμέναμε πως και πως και δικαιώνει τους χειρισμούς μας και την προετοιμασία μας. Ουσιαστικά από το ΦΕΚ αυτό ανάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών. Και όπως λέω ότι δικαιωνόμαστε για τους χειρισμούς μας με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν, έτσι ζητώ από τους περίοικους να μας εμπιστευθούν ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες στις επιχειρήσεις και στην καθημερινότητά τους, στο διάστημα εκτέλεσης των εργασιών», σχολίασε ο Αντώνης Γιαννάκης στο «Ε» για τα νέα δεδομένα για το έργο της αντικατάστασης του αγωγού των ομβρίων στη Λαγκάδα. Ενώ για να πείσει πως αξίζει τέτοιας εμπιστοσύνης, έφερε και το ζωντανό παράδειγμα του μεγάλου πανομοιότυπου έργου που ήδη εκτελείται στην παραλιακή του αεροδρομίου, σε μία αντίστοιχα «ευαίσθητη» δηλαδή περιοχή για την λειτουργία της πόλης. «Νομίζω ότι το έργο στο δρόμο του αεροδρομίου, παρά το ότι είναι πολύ μεγάλο, δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων και είναι ενδεικτικό των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουμε ενόψει του έργου της «Λαγκάδας», πρόσθεσε.

Υπάρχει ακόμα όμως… δρόμος

Από εκεί και έπειτα, η εξέλιξη αυτή από μόνη της δε σημαίνει ότι αύριο θα μπούνε… μπουλντόζες στο έργο. Καθώς εξακολουθεί να υφίσταται ζήτημα από την αίτηση διάλυσης της σύμβασης που έχει υποβληθεί εκ μέρους του εργολάβου και απαιτεί πια επιδέξιους χειρισμούς εκ μέρους της ΔΕΥΑΛ για να ξεπεραστεί. Εξάλλου το έργο έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος ήδη και ο εργολάβος δικαιούται και με την κάλυψη του νόμου να… σταθμίζει σοβαρά το συμφέρον του. Ενώ δεν αποκλείεται οι ενστάσεις των καταστηματαρχών να (επα)ενεργοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκτιμάται πως ο Σεπτέμβρης είναι πολύ πιθανό να βρει τη «Λαγκάδα» να υποδέχεται το ζωτικής -σε κάθε περίπτωση-  έργο, που είναι γνωστό πως όσο καθυστερεί τόσο αυξάνει τους κινδύνους μέχρι και κατάρρευσης του δρόμου «του ποταμού». 

Υπενθυμίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν, προβλέπουν την απορρόφηση της κίνησης των οχημάτων στο διάστημα της επιβάρυνσης της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, από τα δρομάκια του Λαζαρέτου. Αφού έτσι κι αλλιώς προβλέπεται το σταδιακό κλείσιμο της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και της Βουρνάζων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top