Όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης και πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων οι πενταμηνίτες που ζητά να προσλάβει ο Δήμος Λέσβου

639 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

13/06/2014 - 22:55

Χθες το μεσημέρι, η Διεύθυνση Διοίκησης του Δήμου Λέσβου ολοκλήρωσε τη συλλογή των αιτημάτων των δημοτικών υπηρεσιών για τις θέσεις που ζητά να καλύψει ο φορέας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, με πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση της προκήρυξης απ’ τον ΟΑΕΔ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Χθες το μεσημέρι, η Διεύθυνση Διοίκησης του Δήμου Λέσβου ολοκλήρωσε τη συλλογή των αιτημάτων των δημοτικών υπηρεσιών για τις θέσεις που ζητά να καλύψει ο φορέας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, με πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση της προκήρυξης απ’ τον ΟΑΕΔ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση του Δήμου Λέσβου είναι για 639 συνολικά θέσεις, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης και πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά σε θέσεις γενικών καθηκόντων κατηγορίας Υ.Ε..

Όπως έγραψε την προηγούμενη βδομάδα το «Ε», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζήτησε εσπευσμένως απ’ τους φορείς της αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα, με έγγραφό της προς την ΚΕΔΕ εξηγούσε πως δρομολογείται άμεσα νέα δράση Κοινωφελούς Εργασίας, για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Για την υποβολή των προτάσεων δεν τέθηκε κανένας περιορισμός στους δήμους για τον αριθμό των πενταμηνιτών που μπορούν να ζητήσουν, ή για τις ειδικότητες, αρκεί να υπάρχει αιτιολόγηση για τις ανάγκες που θα καλύψουν οι προσληφθέντες.

Η δημοτική αρχή προτίθεται σε συνέχεια της υποβολής του αιτήματος, να απευθύνει και έγγραφο στο οποίο να υπενθυμίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό που έχει ο Δήμος Λέσβου εξ αιτίας της συνταξιοδότησης σημαντικού αριθμού υπαλλήλων του, αλλά και λόγω της διαθεσιμότητας που έπληξε τις υπηρεσίες του.

Η πρόταση
Όπως μας είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοίκησης, Στρατής Τζίνης, το αίτημα του Δήμου Λέσβου αφορά σε 639 συνολικά θέσεις, οι οποίες αποτυπώνουν τις ανάγκες του συνόλου των διευθύνσεων του φορέα.

Το μεγαλύτερο αίτημα έχει υποβάλει, όπως φαίνεται και στον πίνακα αναλυτικά, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, που συνολικά ζητά να καλύψει 268 θέσεις πενταμηνιτών, περίπου δηλαδή όσες κάλυψαν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στη Λέσβο στην προηγούμενη φάση του προγράμματος.

Μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας ζητούν προσωπικό για να στελεχώσουν έστω και για πέντε μήνες τις υπηρεσίες τους, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ζητά 50, το Άθλησης, Παιδείας και Πολιτισμού 43, 135 θέσεις ζητά η Τεχνική Υπηρεσία, 32 η Οικονομική, 10 η Διεύθυνση των ΚΕΠ, οκτώ η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, έξι η Διεύθυνση Προγραμματισμού, 23 η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, έξι η Διεύθυνση Δόμησης και 58 η Διεύθυνση Διοικητικού.

Μια ανάγνωση στις ειδικότητες είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα αναγκών, όλων των κατηγοριών, σε ειδικευμένο, αλλά και σε γενικών καθηκόντων προσωπικό.

Στον πίνακα δημοσιεύουμε το αίτημα του Δήμου Λέσβου που επρόκειτο να υποβληθεί χθες στην ΚΕΔΕ προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί, μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις των δήμων της χώρας, για τη νέα φάση της Κοινωφελούς Εργασίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey